CPFF AL MAIG

El Govern farà seure Pere Aragonès a la taula del nou finançament autonòmic

"Hi ha d'anar, l'hi demanarem", assegura el secretari d'Estat d'Administracions Territorials

lpedragosa32931373 barcelona 2016  02 25  economia   pere aragon s i 160226180746

lpedragosa32931373 barcelona 2016 02 25 economia pere aragon s i 160226180746

1
Es llegeix en minuts

El Govern central té previst fer seure el secretari d'Economia de la Generalitat, Pere Aragonès, com a representant de Catalunya en la "immediata" reunió del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) per abordar la reforma del model de finançament autonòmic. Fonts coneixedores del procés situen en la segona meitat del mes de maig la cita del CPFF, dates en les quals l'Executiu de Rajoy no preveu que s'hagi format encara un nou Govern a Catalunya, motiu pel qual considera que l'interlocutor català ha de ser Aragonès, la màxima autoritat de la Generalitat en la matèria en aquests moments.

Després de conèixer-se ahir la pròxima convocatòria del CPFF, després de les reunions que va mantenir Mariano Rajoy amb Susana Díaz i Javier Lambán, es va obrir la incògnita de si Catalunya estarà present en la reunió tenint en compte que la Generalitat en ple va ser cessada el 21 d'octubre en aplicació de l'article 155 de la Constitució.

Preguntat per si l'Executiu central pot negociar un nou model de finançament sense Catalunya, el secretari d'Estat d'Administracions Territorials iarquitectedel 155, Roberto Bermúdez de Castro, ha aclarit aquest dijous que en representació d'aquesta comunitat autònoma hi anirà Aragonès, que encara es manté en el seu càrrec a la Conselleria d'Economia.

"Hi ha d'anar"

"Catalunya hi serà", ha declarat, contundent, Bermúdez de Castro durant una entrevista a la cadena SER. El secretari d'Estat ha admès que Aragonès encara no ha sigut citat, però ha insistit que hi anirà: "És que hi ha d'anar, l'hi demanarem".

Notícies relacionades

Bermúdez de Castro ha tret importància al fet que Catalunya no estigui representada per un conseller i ha destacat que el sistema de finançament no es negocia en un dia, que calen mesos, i per això ha confiat que en pròximes reunions ja es pugui asseure a la cadira de Catalunya el nou conseller.

Pere Aragonès també és actualment el líder de facto , ja que el president, Oriol Junqueras, està en presó preventiva des del 2 de novembre, i la secretària general, Marta Rovira, ha abandonat el país i s'ha instal·lat a Suïssa.