COMUNITAT DE MADRID

Cifuentes no dimiteix: "Tinc el suport del meu partit i del meu president"

La presidenta madrilenya demana perdó en una carta al rector i insisteix que ella no ha comès cap "irregularitat"

La política del PP mostra la seva "sorpresa" perquè el rector li traslladés l'acta del TFM i després obrís informació reservada

5w0c6857

5w0c6857 / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

Cristina Cifuentes no pensa dimitir en aquests moments perquè no ha comès cap "irregularitat" i perquè té el suport del PP i de Mariano Rajoy. "No hi ha cap raó per a això. No estic sent investigada ni imputada per cap assumpte", ha dit la presidenta del Govern madrileny en una roda de premsa.

La dirigent conservadora no ha volgut concretar si ha parlat de l'escàndol sobre el seu màster amb el president del Govern en els últims dies però sí que ha volgut deixar clar que se sent recolzada per ell i pels seus companys de files. "Jo tinc el suport del meu partit i del meu president, per descomptat, indubtablement", ha declarat. Caldria afegir un 'per ara'. Rajoy sempre ha recolzat els seus correligionaris en problemes fins a l'últim segon. Va passar amb Francisco Camps i amb Rita Barberá. 

Renúncia al títol  

Aquest matí s'ha sabut que la presidenta de la Comunitat de Madrid ha escrit una carta al rector de la Universitat Rei Joan Carles (URJC), Javier Ramos, en què entre altres qüestions li ha avançat la seva pretensió de renunciar al Màster en Dret Autonòmic que va cursar el 2011-2012 i en què demana disculpes si algú s'ha sentit ofès per les "condicions flexibles" que li va permetre la Universitat per cursar-lo.

Així ho han confirmat fonts pròximes al Govern regional, després que Ramos avancés la setmana passada que s'havien trobat "irregularitats" en com es va impartir aquest títol desenvolupat a l'Institut de Dret Públic. El rector va advertir que en el cas que una sentència declarés que hi havia hagut falsedat documental es procediria a retirar el títol.

Aquest missatge a la xarxa social remet a una informació d'OKdiario, en què es publica la carta dirigida al rector, en la qual Cifuentes demana disculpes i recorda que va complir tot el que li va demanar la universitat i tot el que exigia la llei. Cifuentes no diu res de la seva dimissió que reclama l'oposició, des del PSOE fins a Ciutadans passant per Podem.

Uns documents que acrediten, segons indica, que ella no ha comès "cap il·legalitat" així com que ha complert "els requisits que la Universitat" li va posar per aconseguir aquest títol. No obstant, reconeix que, tal com es desprèn de la informació reservada oberta pel centre, l'obtenció del títol "es va veure afectada, segons sembla, per diverses irregularitats administratives", totalment alienes a ella però que "han donat lloc al seu qüestionament".

Desconeix l'origen de l'acta 

En l'àmbit d'aquestes presumptes irregularitats, Cifuentes destaca l'acta del Treball Final de Màster (TFM) que li va ser enviada directament per la secretaria del rector el 21 de març a les 17.36 hores. Per la seva part, un quart d'hora després es va procedir a donar instruccions d'obrir una informació reservada a l'existir dubtes sobre el seu contingut.

Notícies relacionades

Tot això no pot més que "sorprendre" la presidenta perquè aquesta acta no havia sigut sol·licitada per ella. No obstant, incideix, van procedir a la seva distribució als mitjans perquè confiava plenament que la documentació era veraç, tenint en compte la fiabilitat que tenia per a ella el remitent.

Cifuentes remarca que "desconeix completament l'origen i el contingut" tant d'aquest document com el referit a les consolidacions d'assignatures de diversos alumnes, que també ha sigut posat en entredit".