EL PROCÉS A CATALUNYA

Cristóbal Montoro: "Jo no sé com es va pagar l'1-O. Però no amb diner públic"

montoro

montoro

1
Es llegeix en minuts

"Jo no sé amb quins diners es van pagar aquelles urnes dels xinesos de l'1 d'octubre, ni la manutenció de Puigdemont. Però sé que no amb diner públic". Cristóbal Montoro ho té molt clar i nega que el procés independentista s'hagi sufragat amb fons públics per falta de zel d'Hisenda, el seu ministeri.

En una entrevista a El Mundo, subratlla que -des que Hisenda va intervenir Catalunya- un hipotètic desviament de fons només hauria pogut passar mitjançant un delicte de falsificació d'un funcionari amb un proveïdor. "Per això hi ha una investigació judicial en marxa. Però la malversació no requereix només desviament de fons: també és obrir un recinte públic per a un acte polític il·legal, per exemple", detalla.

Notícies relacionades

Montoro, a més, nega que el Govern de Rajoy s'hagi demorat a l'hora d'afrontar l'independentisme català: "A nosaltres ens havien elegit per sortir de la crisi. Altres creuen que t'elegeixen per evangelitzar. Però estàvem operant un pacient a vida o mort", assenyala, traient importància al 9-N del 2014 perquè "no tenia validesa".

"Estàvem a l'important: que Catalunya progressi, que és el que no volen els independentistes, perquè si els catalans progressen dins d'Espanya els independentistes es queden sense argument més enllà del sentimental. Jo tinc indicadors setmanals de com va Catalunya: les vendes tornen a pujar, s'estan recuperant", resumeix.