OPINIÓ DISPAR

ERC discrepa de la idea de Puigdemont que no hi ha pressa per formar Govern

Els republicans insten a investir un president i rebutgen esgotar el termini màxim, que venç el 22 de maig

zentauroepp42959988 primer pla de la portaveu d erc  marta vilalta  en roda de p180416142640

zentauroepp42959988 primer pla de la portaveu d erc marta vilalta en roda de p180416142640 / Rafa Garrido

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha rebutjat aquest dilluns del tot la idea llançada la vigília per Carles Puigdemont que no hi ha pressa per formar govern. Al contrari, Vilalta ha instat JxCat a fer una proposta de candidat que comporti "una investidura efectiva", alhora que ha rebutjat esgotar el termini màxim del 22 de maig pels efectes "negatius" que comporta mantenir l'article 155.

A la roda de premsa posterior a la permanent d'ERC, la portaveu ha coincidit amb Puigdemont a dir que "s'han d'evitar noves eleccions". S'na d'evitar, ha advertit, perquè mantenir la situació actual de bloqueig i anar a unes eleccions implica que les institucions segueixin intervingudes en aplicació de l'article 155, i també "incomplir" el mandat obtingut als comicis del 21-D, fruit dels quals l'independentisme va revalidar la seva majoria absoluta al Parlament si se suma ERC, JxCat i la CUP.

Vilalta, en canvi, ha discrepat de la idea que no hi ha pressa per formar Govern. "No podem esperar, necessitem un govern de forma immediata i no cal esgotar els terminis", que finalitzen el 22 de maig.

La portaveu republicana no ha volgut aclarir on creu ERC que ara mateix hi ha el problema que impedeix la investidura efectiva, i s'ha limitat a insistir que resulta "innecessari" seguir esperant i que "si la investidura pot ser demà mateix", pels republicans "no quedarà".

La reforma de la llei de presidència

Notícies relacionades

ERC admet que esperar que acabi la tramitació de la reforma de la llei de presidència no és la millor manera d'aconseguir una investidura ràpida, però Vilalta ha apuntat que aquesta tramitació "no és incompatible" amb la convocatòria immediata d'un ple per elegir el nou president.

Sobre la reunió de les tres formacions independentistes que hi ha al Parlament, i que ha demanat la CUP, Vilalta ha assenyalat que a ella no li consta cap reunió imminent, "però els telèfons mòbils estan oberts per concretar-la" i, ha subratllat que ERC està disposada a portar a terme "els contactes que facin falta".