INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA

Comença la reunió entre fiscals alemanys i espanyols sobre Puigdemont

zentauroepp41391034 puigdemont180405210553

zentauroepp41391034 puigdemont180405210553 / FRANCOIS LENOIR

1
Es llegeix en minuts

La reunió entre fiscals alemanys espanyols, en què es debatrà l'euroordre dictada contra l'expresident català Carles Puigdemont, ha començat avui a les 09.00 hora local a la seu d'Eurojust, l'agència europea per a la cooperació judicial a La Haia.

Segons ha confirmar a Efe una font d'Eurojust, la reunió està tenint lloc a "porta tancada" i se'n desconeix la durada ja que és -ha insistit- "totalment confidencial", per la qual cosa no s'espera que transcendeixi informació sobre la reunió des d'aquesta institució.

Els fiscals dels dos països discutiran els càrrecs de rebel·lió i malversació por los que s'ha cursat l'euroordre dictada per Espanya contra Puigdemont, i que està en mans de la Justícia alemanya.

L'oficina d'enllaç fiscal de Madrid i Berlín a Eurojust es va reunir dimecres per preparar aquesta trobada, encara que les dues fiscalies mantenen un gran secretisme sobre la reunió.

Procés a Alemanya

La Fiscalia de Schleswig-holstein, l'Estat federat per on va entrar Puigdemont a Alemanya el 25 de març i on va quedar immediatament detingut, va resoldre fa una setmana demanar a l'Audiència Territorial del mateix land la seva extradició a Espanya.

Notícies relacionades

No obstant, l'Audiència de Schleswig-holstein va resoldre desestimar el càrrec de rebel·lió i va decretar la llibertat condicional de Puigdemont, sota fiança de 75.000 euros.

En la resolució es requeria així mateix informació addicional i concreta sobre l'acusació de malversació de fons públics, per un volum d'1,6 milions d'euros, cosa que competeix demanar a la Fiscalia davant les autoritats espanyoles.