A LA HAIA

Reunió imminent de fiscals espanyols i alemanys sobre Puigdemont

La sessió servirà per abordar l'euroordre que hi ha sobre l'expresident

puchi

puchi

1
Es llegeix en minuts

Fiscals espanyols i alemanys es reuniran "probablement" aquest dijous a l'Eurojust, l'agència europea per a la cooperació judicial, per tractar els delictes recollits a l'euroordre dictada contra l'expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont, ha confirmat aquest dimecres a Efe una font d'aquest organisme.

Segons ha explicat la font, la reunió a la Haia, seu de l'Eurojust, serà "en les pròximes hores, probablement aquest dijous d'hora" i tindrà lloc a "porta tancada i serà totalment confidencial", i per tant no s'espera que transcendeixi informació sobre el contingut de la reunió.

L'oficina espanyola i l'alemanya en aquest organisme han estat en contacte al llarg del dia d'avui per preparar la reunió, encara que totes dues mantenen un gran secretisme sobre aquesta cita.

La Fiscalia de Schleswig-Holstein, l'estat federat per on va entrar Puigdemont a Alemanya el 25 de març i on va ser detingut, va resoldre fa una setmana demanar a l'Audiència Territorial del mateix land la seva extradició a Espanya.

Suport a tots els punts

En la seva resolució recolzava en tots els punts la petició del Tribunal Suprem espanyol, tant pel que fa al càrrec de rebel·lió, com al de malversació de fons públics, al mateix temps que demanava mantenir-lo a la presó de Neumünster, on havia ingressat el polític català després de la detenció.

Notícies relacionades

Dos dies després, l'Audiència germànica va resoldre desestimar el càrrec de rebel·lió i va decretar la llibertat condicional de Puigdemont, sota fiança de 75.000 euros.

En la resolució es demanava així mateix informació addicional i concreta a les autoritats espanyoles sobre l'acusació de malversació de fons públics, per valor d'1,6 milions d'euros.