L'operació Caront se salda amb penes de fins a 12 anys de presó

L'Audiència Nacional condemna a 12 anys els tres dirigents i a vuit els set membres de la cèl·lula terrorista

La sentència declara provat que pretenien atemptar i executar una persona vestida amb el mono taronja de Guantánamo

Arranca hoy el juicio a una célula yihadista que planeó atentar en Barcelona

Arranca hoy el juicio a una célula yihadista que planeó atentar en Barcelona / FERNANDO VILLAR (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

La Secció Quarta de la Sala Penal de l'Audiència Nacional ha condemnat a penes d'entre vuit i 12 anys de presó els 10 acusats de formar una cèl·lula terrorista desarticulada en l'anomenada operació Caront. La sentència declara provat que van planejar atemptar contra llocs emblemàtics de Barcelona i segrestar i executar una persona que vestirien amb el mono taronja que portaven els presos de Guantánamo.

Notícies relacionades

Tres dels acusats han sigut condemnats a 12 anys de presó per integració en organització terrorista en grau de dirigents, i els altres set han sigut condemnats a vuit anys com a membres. El tribunal considera que després de passar una etapa de formació al gihad van formar una cèl·lula "amb l'única finalitat i motiu de complir i servir els postulats assenyalats pel Daesh, atents per portar a terme, en qualsevol moment, un atac contra institucions, com la policia, entitats bancàries o interessos jueus establerts a Espanya".

La resolució assenyala que amb aquesta finalitat van fotografiar llocs emblemàtics de Barcelona contra els quals pensaven atemptar i tenien intenció de gravar l'assassinat que planejaven per difondre'l. El grup va començar a formar-se el primer trimestre del 2014 entre musulmans que freqüentaven la mesquita de Terrassa. Van anomenar el seu grup Fraternitat Islàmica, Grup per a la predicació del Gihad.