CONVENCIÓ DE SEVILLA

Rajoy intenta animar el PP: "La crisi catalana aviat serà un mal record"

El president subratlla que els independentistes ara saben les conseqüències de transgredir la llei

El líder popular carrega sense descans contra Ciutadans, la seva falta d'experiència i la seva "col·lecció" d'idees

GRAF8680. SEVILLA , 08/04/2018.- El presidente del Gobierno, Mariano Rajoy, junto a la presidenta de la Comunidad de Madrid, Cristina Cifuentes, y al presidente del PP vasco, Alfonso Alonso (d), saluda a los asistentes al comienzo del acto de clausura de la Convención Nacional del PP que se celebra hoy en Sevilla. EFE/Julio Muñoz

GRAF8680. SEVILLA , 08/04/2018.- El presidente del Gobierno, Mariano Rajoy, junto a la presidenta de la Comunidad de Madrid, Cristina Cifuentes, y al presidente del PP vasco, Alfonso Alonso (d), saluda a los asistentes al comienzo del acto de clausura de la Convención Nacional del PP que se celebra hoy en Sevilla. EFE/Julio Muñoz / Julio Muñoz (EFE)

1
Es llegeix en minuts
G. Robles / P. Santos / J. Camacho

Jornada de clausura de la Convenció dels populars. Ha arribat el moment més esperat, el del discurs d'un líder que busca clarament insuflar ànims al seu partit, afectat per la crisi catalana i les seves conseqüències electorals, i ara rematat per l'escàndol que afecta Cristina Cifuentes. El president, que no ha fet cap referència a la presidenta madrilenya en la seva última al·locució, sí que ha dedicat temps a arengar les seves tropes i confiar en la seva actuació governamental a Catalunya. Especialment després que la justícia alemanya hagi negat l'extradicció de Carles Puigdemont per un delicte de rebel·lió, una  cosa que fa anar de corcoll els populars. "Tard o d'hora tot el que estem vivint serà un mal record en la història centenària d'Espanya", ha assegurat.

Notícies relacionades

Rajoy ha reivindicat la seva estratègia per evitar que els que volien "trencar la unitat" no ho hagin aconseguit, en clara al·lusió a l'aplicació de l'article 155, i ha tornat a carregar sense esmentar-los contra Ciutadans, aquells que han anat canviant de criteri segons les circumstàncies i després, entre altres coses, han intentat arrogar-se haver posat ordre davant el secessionisme.

Pel president, els taronges són uns "inexperts bocamolls que no governen" i que "col·leccionen" idees com "imants a la nevera". "Un alcalde del poble més humil de la serra de Grazalema té molta més experiència", ha fet broma.  No en va aquest era el verdader objectiu amb el qual s'havia dissenyat aquesta convenció, el de preparar un partit deprimit per enfrontar un any electoral complicat, el 2019, al qual el partit d'Albert Rivera arriba trepitjant-li els talons en totes les enquestes.