Comín estudia renunciar a l'escó si no pot delegar el vot

ERC planteja les fórmules per permetre que Jordi Sànchez sigui president

zentauroepp41852295 el diputat d erc i conseller cessat  toni com n  durant l ac180405130619

zentauroepp41852295 el diputat d erc i conseller cessat toni com n durant l ac180405130619 / Blanca Blay

1
Es llegeix en minuts

La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, va assegurar aquest dissabte a TV-3 que estan estudiant si l'exconseller de Salut Toni Comín pot delegar el seu vot al Parlament per investir el candidat de JxCat, Jordi Sànchez, com a president de la Generalitat, i no va descartar que, si no el pot delegar, acabi renunciant al seu escó.

"Treballem en la via d'una possible delegació de vot. En el cas que no hi hagués possibilitat, el mateix conseller Comín algunes vegades ha dit que, si arriba el cas, podria renunciar a l'acta", va explicar en una entrevista de TV-3 dissabte.

Així mateix, la portaveu de JxCat, Elsa Artadi, va defensar que la delegació del vot de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ja es va acceptar en l'últim ple del Parlament, per la qual cosa va afirmar que "ja és delegat" i que ho podrà fer en el ple d'investidura.

ERC i JxCat necessiten la delegació del vot de Comín i Puigdemont o que renunciïn als seus escons, ja que sense aquests dos vots no tenen prou majoria per investir Sànchez.

Segona votació

Notícies relacionades

La CUP ja va anunciar que s'abstindria. El diputat cupaire Carles Riera es va reafirmar que s'abstindran si el candidat a la Presidència no és Puigdemont: "L'únic candidat que garanteix l'inici republicà de la legislatura és Carles Puigdemont".

D'aquesta manera, la delegació del vot de Comín i Puigdemont permetria sumar 66 escons a favor de Sànchez pels 65 en contra de Cs, PSC, els comuns i el PP, que permetrien decantar la balança a favor del candidat independentista en una segona votació.