CAUSA PER REBEL·LIÓ

L'Estat es quedarà amb la fiança de Rovira aquesta setmana

La lletrada de l'administració comunica al tresorer de l'ANC que té 10 dies per entregar la fugida a la justícia

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

La fugida de la justícia de la número dos d'ERC Marta Rovira suposarà un ingrés per a l'Estat de 60.000 euros. És la quantitat que li va imposar el magistrat Pablo Llarena per assegurar la seva presència en el procediment judicial quan li va prendre declaració en la causa per rebel·lió, desobediència i malversació que investiga. Quan la va citar per modificar la seva situació personal, Rovira va optar per fugir, cosa que suposa la pèrdua de la quantitat que es va aportar de la caixa de solidaritat de les organitzacions sobiranistes com a garantia que estaria a disposició de la justícia. 

Notícies relacionades

A principis de la setmana passada, la lletrada de l'Administració de Justícia (abans, secretària judicial) va emetre una diligència d'ordenació en la qual es donava un termini de 10 dies al tresorer de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Manuel Padrós, que és qui figura com a fiador perquè entregui Rovira. En cas que la política catalana no s'entregui la quantitat aportada al compte de consignacions passarà a les arques de l'Estat. El temps concedit al fiador s'acaba a finals d'aquesta setmana.

En la interlocutòria de presó dictada el dia 23 de març pel magistrat contra l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, i els exconsellers Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva i Dolors Bassa, es plantejava la ineficàcia d'assegurar la seva presència en el procediment amb unes fiances que no procedien del seu patrimoni, sinó d'una caixa de solidaritat, ja que perdre-les no suposava un "gravamen" per a ells.