PROTESTES

ERC reclama que les mobilitzacions siguin "pacífiques"

Sergi Sabrià advoca per obrir una "taula de negociació" amb l'Estat.

zentauroepp42684297 pla contrapicat de la concentraci  dels cdr que ha tallat l 180327202042

zentauroepp42684297 pla contrapicat de la concentraci dels cdr que ha tallat l 180327202042 / Jordi Marsal Anna Ferras

2
Es llegeix en minuts
Efe

El portaveu d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ha demanat aquest divendres que les mobilitzacions que es convoquin per reclamar la posada en llibertat dels "presos polítics" siguin sempre "pacífiques", per no perjudicar el procés independentista, i ha advocat per obrir una "taula de negociació" amb l'Estat.

En declaracions a Efe, Sabrià s'ha referit a la voluntat del seu partit que es produeixi una negociació bilateral entre el nou Govern i l'Executiu central per abordar el conflicte polític a Catalunya, encara que s'ha mostrat molt escèptic amb la possibilitat que aquest diàleg pugui produir-se amb Mariano Rajoy a la Moncloa.

"Nosaltres estem disposats a seure sempre, també amb els actuals dirigents de l'Estat", ha afirmat Sabrià, si bé ha reconegut que hi ha "poques opcions" que això passi a curt termini.

"No confiem en la voluntat negociadora del Govern del PP -ha afirmat- perquè, davant les nostres demandes democràtiques i pacífiques, sempre hem vist un Estat espanyol que no vol parlar de res i que té com a únic llenguatge el de les porres, els tribunals i la repressió".

Pressions internacionals

Ara bé, ha subratllat Sabrià, "tard o d'hora aquest conflicte polític acabarà sent tractat en una taula de negociació", que ERC entén que "es formarà per desbordament democràtic" i també per "pressions des de l'àmbit internacional", les quals, no obstant, "no es produeixen tan de pressa com ens agradaria".

"Pot trigar una mica més o una mica menys, però estem absolutament convençuts que això acaba en una taula de negociació. L'Estat es pot resistir tant com vulgui, però nosaltres els hem d'acabar portant a aquesta taula", ha dit Sabrià, que ha recalcat que "com més fort" sigui el moviment independentista "més a prop" estarà aquesta solució negociada.

Sobre les mobilitzacions registrades en els últims dies a Catalunya en protesta per l'empresonament de dirigents independentistes, Sabrià s'ha desmarcat dels incidents entre manifestants i Mossos d'Esquadra i ha recalcat que el sobiranisme sempre s'ha caracteritzat pel seu caràcter "pacífic".

Notícies relacionades

Pel que fa als talls de carreteres i autopistes promoguts aquesta setmana pels Comitès de Defensa de la República com a actes de protesta, ha precisat que "aquest tipus de mobilitzacions per a nosaltres no són prioritàries perquè no veiem que ens permetin avançar", si bé "hi ha una situació molt excepcional davant la qual la gent necessita expressar-se i sortir al carrer".

"És imprescindible que hi segueixi havent mobilitzacions, però pacífiques i democràtiques", ha destacat el portaveu republicà, per la qual cosa ha fet un "crida a la calma, a la tranquil·litat i a la prudència", perquè aquestes protestes siguin "com més àmplies i coordinades millor" i no donin pretextos "que intenten fer creure que hi ha violència".