iniciativa econòmica

L'ANC recull fons per a la defensa de Puigdemont, Comín, Serret i Puig

La sectorial de Brussel·les de l'Assemblea posa en marxa la campanya d'ajuda econòmica als dirigents independentistes

abertran41390640 axed catalan president carles puigdemont  flanked by former 180329162930

abertran41390640 axed catalan president carles puigdemont flanked by former 180329162930 / JOHN THYS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Assemblea Nacional Catalana a Brussel·les ha posat en marxa aquest dijous una campanya de recollida de fons per costejar la defensa de l'expresident Carles Puigdemont i els exconsellers Meritxell Serret, Toni Comín i Lluís Puig.

"Comença la campanya de recollida de fons per a la defensa de Puigdemont, Serret, Comín i Puig", ha informat l'ANC a Brussel·les a través del seu compte de Twitter. L'associació ha assegurat que també hi contribuirà. "Defensar la República és defensar els polítics exiliats", ha esgrimit.

L'expresident català va ser detingut per la policia alemanya diumenge en una autopista a 30 quilòmetres de la frontera amb Dinamarca quan es dirigia de tornada a Bèlgica, després d'haver participat en unes conferències a Finlàndia. Des d'aleshores, segueix a la presó provisional a l'espera que la justícia alemanya decideixi com procedir amb l'euroordre reactivada pel jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llanera, contra l'expresident i els altres fugits.

A l'espera de ser citats pel jutge

Per la seva banda, Meritxell Serret, Toni Comín i Lluís Puig, que segueixen a Bèlgica, continuen a l'espera que la Fiscalia de Brussel·les els citi a declarar.

Notícies relacionades

"Seguim a l'espera de la citació del jutge. No serà abans de la setmana que ve", ha explicat a Europa Press aquest dijous el lletrat belga Christophe Marchand, que ha precisat que "no serà abans de la setmana que ve", ja que "s'ha de trobar un traductor" per a la documentació remesa i "el problema" és que és "una mica difícil" fer-ho aquests dies per "les festes de Pasqua".

El lletrat ha explicat que des de la Fiscalia de Brussel·les els han avançat que la citació podria ser "dimarts, dimecres o dijous". Abans haurien de comparèixer a la comissaria, ja que la detenció prèvia dels exconsellers, moment en què tindran accés al contingut de les euroordres i estaran acompanyats pels seus lletrats, és un pas previ necessari per poder comparèixer davant un jutge d'instrucció i iniciar el procés per admetre a tràmit o no les euroordres i eventualment executar-les.