Causa al Tribunal Suprem

VOX demanarà al jutge Llarena que processi Artur Mas i Neus Lloveras

Recorrerà perquè se'ls acusi de rebel·lió i malversació

El magistrat del Suprem els va excloure en la seva ordre de processament

73k5580

73k5580

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

L'acusació popular que exerceix VOX en la causa que se segueix al Tribunal Suprem contra líders independentistes catalans recorrerà aquest dimecres la resolució que el jutge Pablo Llarena va emetre divendres passat, dia 23, en què processava 25 dirigents del procés. El recurs que prepara VOX pretén l'ampliació de la llista de processats, i incloure-hi l'expresident de la Generalitat Artur Mas i la seva companya de partit i alcaldessa de Vilanova i la Geltrú Neus Lloveras.

En la causa que instrueix per suposats delictes de rebel·lió, malversació i desobediència, el magistrat Llarena ha exclòs tres dels 28 dirigents inicialment investigats: Artur Mas, Neus Lloveras i la coordinadora del PDECat, Marta Pascal.

Motors del procés

El recurs de VOX aprofita al màxim el termini de presentació. Artur Mas és assenyalat en la seva resolució pel jutge Llarena com a impulsor i presentador del Llibre Blanc per a la Transició Nacional catalana, que el magistrat considera com un dels documents fundacionals del procés d'independència.

Notícies relacionades

Neus Lloveras, com a presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència -càrrec que va exercir entre l'abril del 2016 i el mes de febrer passat-, va enviar cartes als alcaldes catalans demanant-los que cedissin locals municipals per a la celebració del referèndum de l'1-O.

L'acusació popular creu que s'ha de processar Mas i Lloveras per delictes de rebel·lió i malversació. El recurs deixarà fora Marta Pascal, la tercera dirigent exclosa inicialment per Llarena en la seva resolució, al no entendre suficient la seva presència a les reunions del comitè estratègic del procés per responsabilitzar-la dels delictes que s'investiguen en la causa.