AMENACES D'ARRAN

La Unió Internacional de Magistrats condemna les amenaces a Llarena

L'organisme internacional demana que es respecti la feina dels jutges

llarena

llarena

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Unió Internacional de Magistrats (UIM) ha condemnat "públicament i inequívocament" els actes de vandalisme i violència comesos a diversos jutjats de Catalunya i a prop del domicili del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena i ha demanat protecció a les autoritats espanyoles per als afectats.

Aquesta organització va tenir coneixement aquest dilluns dels atacs al domicili a Das (Cerdanya) de Pablo Llarena, instructor de la causa seguida per suposats delictes de rebel·lió, sedició i malversació en relació amb el procés independentista a Catalunya i el document expressa "la seva solidaritat als jutges espanyols, notablement aquells que treballen a Catalunya".

La independència judicial és "un pilar de l'Estat de dret", per tant "els jutges han de poder desenvolupar les seves funcions sense pressions indegudes" i per això la seva seguretat i la de les seves famílies "és un requisit previ essencial per a l'adequat funcionament de qualsevol sistema judicial", afegeix.

La UIM, integrada per vuitanta-nou associacions de jutges de tot el món, també considera que encara que la llibertat d'expressió és un altre "pilar democràtic", no es pot utilitzar "de cap forma" per a la intimidació personal dels professionals de la justícia.

Protecció del poder judicial

Notícies relacionades

Per últim, la Unió Internacional de Magistrats apel·la a les autoritats espanyoles perquè garanteixin "una total protecció als jutges afectats", en particular a Pablo Llarena i la seva família, i es reafirma en la seva posició "apolítica i neutral", ja que amb això no pretén "interferir en el debat polític en curs a Espanya".

Diumenge passat la casa de Pablo Llarena a Das va ser assenyalada amb pintades a l'asfalt en què se l'acusava de "feixista" i li advertien que els autodenominats "Països Catalans" serien "el seu infern", actuació que l'organització independentista juvenil Arran va reivindicar al seu compte de Twitter.