AMBIENT TENS

Torrent es reuneix al Parlament amb el cap dels Mossos

La reunió té lloc després dels incidents en les protestes contra la detenció de Puigdemont

lopez

lopez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del Parlament, Roger Torrent, s'ha reunit a primera hora d'aquest dilluns amb el cap dels Mossos d'Esquadra, Ferran López, per analitzar la situació a Catalunya després de la detenció ahir de Carles Puigdemont a Alemanya.

La reunió ha tingut lloc al Parlament, segons han confirmat a Efe fonts parlamentàries, on López ha anat vestit de paisà.

Aquesta reunió té lloc després dels incidents viscuts ahir en diversos llocs de Catalunya entre manifestants que protestaven per la detenció de Puigdemont i agents dels Mossos que blindaven les seus de les delegacions del Govern.

Fonts pròximes a la presidència del Parlament citades per l'Agència Catalana de Notícies han explicat que López va trucar a Torrent diumenge a la nit i aquest li va traslladar la necessitat de parlar en persona. Fonts policials han afegit que López també va demanar reunir-se amb Torrent després dels esdeveniments. El cap dels Mossos ha traslladat al president de la Cambra la necessitat que fer una crida a la calma i la no-violència en les concentracions i manifestacions que es convoquin, especificant que la ciutadania ha de respectar els cordons policials que es fixen per protegir edificis, ja que els agents no poden permetre que se superin.

Notícies relacionades

Ahir a la nit, en un missatge institucional, Torrent va fer una crida a la "calma" i va insistir en la necessitat de formar un "front" unitari contra la "repressió"

Les protestes d'ahir, que van remetre poc abans de la una de la matinada, es van saldar amb la detenció de 9 persones per part de la policia catalana, i 100 persones van haver de ser ateses, entre ells 23 mossos, segons el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).