PARLAMENT

ERC: "L'Estat ha firmat la seva pròpia sentència"

Sabrià avisa que, malgrat els empresonaments, no renunciaran "als seus anhels"

zentauroepp42647120 graf9526  barcelona  24 03 2018   el portavoz de erc  sergi 180324132313

zentauroepp42647120 graf9526 barcelona 24 03 2018 el portavoz de erc sergi 180324132313 / Alberto Estevez

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué

Sergi Sabrià, visiblement afectat, s'ha reclinat al faristol per entonar un discurs ferm contra l'Estat, després de l'empresonament de Jordi Turull i altres dirigents independentistes. "El dia d'ahir durarà anys, la dignitat mostrada els acompanyarà per sempre més i el nostre agraïment a ells serà etern", ha proclamat, emfatitzant lletra per lletra. "I la vergonya perseguirà aquells que es pensen que estan guanyant", ha driblat, dirigint-se ara implícitament als grups que no condemnen la seva entrada a la presó.

El republicà ha dit que la democràcia "està suspesa" i ha avisat els aposentats a l'hemicicle que "no hi ha espai per a l'equidistància davant un Estat completament fora de control". "Us torturarà durant anys una pregunta. ¿Què fèieu vosaltres davant aquesta monstruositat?", els ha preguntat.

Notícies relacionades

Sabrià ha proclamat la fi del "règim del 78" i ha apuntat que amb les últimes maniobres judicials no es destrossen els seus ideals. "L'Estat ha firmat la seva pròpia sentència i s'ha infringit un cop del qual no es podrà recuperar", ha emfatitzat, i ha afegit que a aquest "li es igual qui es carregui, sigui independentista o no ho sigui", de manera que ha fet una crida a tots els demòcrates a alçar la veu. I de la mateixa manera, s'ha referit explícitament als diputats taronges. "Sàpiguen que quan no siguin útils aniran al darrere de vostès i se'ls glaçarà el somriure", els ha llançat.

Però malgrat l'inevitable debilitament amb què ha quedat ERC, Sabrià ha airejat que "el dolor immens no els fa ajupir el cap", i ha advertit que "no renunciaran als seus anhels". "Catalunya ha dit prou", ha continuat, i ha argumentat que "l'Estat espanyol ja no podrà ser mai més el dels catalans" i que "no hi ha futur dins del regne d'Espanya", ha rematat, per cridar els grups independentistes a aixecar el cap.