Arrimadas: "[Els dirigents independentistes] van tenir més avisos que ningú a l'hora de saltar-se la llei"

La líder de Ciutadans afirma que els dirigents empresonats es pensaven que vivien en un sistema d'immunitat i impunitat"

zentauroepp42646965 barcelona 24 03 2018  pol tica   segona sesio investidura al180324125401

zentauroepp42646965 barcelona 24 03 2018 pol tica segona sesio investidura al180324125401

1
Es llegeix en minuts
Rafa Julve

Al minut vuit del seu discurs, Inés Arrimadas ha llançat el seu més gran atac contra el bloc independentista. I ho ha fet a través de quatre comentaris relacionats amb l'empresonament de part del Govern. Un: "Han tingut més avisos i més oportunitats que cap altre ciutadà a l'hora de saltar-se les lleis". Dos: "Es feien fotos i se'n reien amb les resolucions del jutge". Tres: "Es pensaven que vivien en un sistema d'impunitat i immunitat". Quatre: "Es pensaven que s'enfrontaven a Mariano Rajoy i s'estaven enfrontant a mig Catalunya i a una democràcia consolidada de la UE".

Notícies relacionades

Suspès el ple d'investidura de Jordi Turull després que hagi entrat a la presó, la líder de Ciutadans ha aprofitat els seus 15 minuts d'intervenció d'aquest dissabte per intentar rebatre la indignació de l'independentisme al·ludint a l'altra "mig Catalunya", a aquells que "també senten tristesa pel que està passant, pel que vostès han provocat". La relació entre els parlamentaris del seu grup i els del bloc sobiranista està descomposta, fins al punt que la dirigent taronja ha lamentat que ja ni se saluden pels passadissos, una situació que ha extrapolat al conjunt de la societat catalana, trencada, segons la seva opinió, per una deriva secessionista que no ha conduït a res de bo.

"¿Qui n'ha sortit beneficiat del procés? ¿Què és aquesta bogeria?," s'ha preguntat Arrimadas, que abans ha llançat un altre dard als dirigents exiliats. "Hi ha persones que no poden fugir a altres països: autònoms, famílies trencades, empreses que perden diners amb aquesta situació…", ha dit, per acabar reprenent el president del Parlament, Roger Torrent, per llançar “un discurs polític propi d'ERC”, lluny de la neutralitat que li exigeix el càrrec.