DESPRÉS DE LA INVESTIDURA FALLIDA

Tardà exigeix formar Govern "com més aviat millor" i demana les actes de Puigdemont i Comín

El portaveu d'ERC s'obre a dialogar amb els comuns i el PSC

zentauroepp41555703 graf1663  madrid  11 01 2018   el diputado de erc joan tard 180112103600

zentauroepp41555703 graf1663 madrid 11 01 2018 el diputado de erc joan tard 180112103600 / Fernando Alvarado

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, va exigir divendres a les forces independentistes formar un Govern "com més aviat millor", i per fer-ho veu necessari que Carles Puigdemont (JxCat) i Toni Comín (ERC) renunciïn a l'acta de diputat.

En declaracions a TV-3, Tardà va prioritzar formar Govern, després de les abstencions de la CUP que van impedir la investidura en primera volta del candidat Jordi Turull  Jordi Turull(JxCat).

"Que renunciïn a l'acta de diputat" 

"Cal formar un Govern. ¿Com? Doncs és evident: Puigdemont i Comín hauran de renunciar a l'acta per investir el president Turull o qualsevol candidat que determini JxCat", va explicar sobre un candidat alternatiu, que exigeix que presentin la setmana que ve i que ERC recolzarà.

Tardà va fer una crida a no desanimar-se, i ha rebutjat la idea que la CUP va llançar dijous al ple, quan Carles Riera va dir que el procés independentista s'havia acabat, encara que Tardà va reconèixer que la continuïtat d'aquest procés "exigirà molts sacrificis".

"Haurem de ser tots molt generosos i entendre que s'han de sumar molts sacrificis. No és qüestió que uns quants siguin herois, sinó que molts siguem persones normals, compromeses amb una causa democràtica", va afegir.

També va demanar replantejar el futur de l'independentisme, que considera que anirà a l'alça -tenint en compte que fa "10 anys estava en el 12% i ara està en el 47% o 48%"-, però ha advertit que, per ampliar-lo, es necessita un Govern que governi per a tots els catalans.

Notícies relacionades

Ha avisat que serà necessari ampliar la base que recolzi aquest Executiu i s'ha obert a acceptar la proposta de diàleg que va manifestar el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en la sessió d'investidura de dijous.

"Acumular forces significa dialogar amb tothom: d'entrada, amb els autodeterministes -els favorables al dret a decidir i a un referèndum-, i és evident que s'ha de dialogar amb totes les forces polítiques que s'avenen a dialogar", ha afegit preguntat per l'oferta d'Iceta.