CAUSA PER REBEL·LIÓ

El Suprem deixa a la presó Sànchez i Forn

No fa cas de la fiscalia, partidària d'una fiança per a l'exconseller, a l'apreciar risc de reiteració delictiva

zentauroepp39880351 trapero180121182902

zentauroepp39880351 trapero180121182902 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

La Sala d'Apel·lacions del Tribunal Suprem ha decidit mantenir a la presó tant el número dos de Junts per Catalunya Jordi Sánchez com l'exconseller d'Interior Joaquim Forn, després de la celebració d'una vista aquest dimarts en què la fiscalia per primera vegada va accedir a facilitar la llibertat a aquest últim amb la imposició d'una fiança de 100.000 euros, han informat fonts jurídiques.

El tribunal ha tornat a apreciar que existeix prou risc de reiteració delictiva per entendre que han de seguir presos, fins i tot per a Forn, malgrat el canvi de criteri de la fiscalia, que nou dies abans de la vista s'havia pronunciat en contra de la seva última petició de llibertat.

Notícies relacionades

Per imperatiu legal, seguint instruccions del fiscal general de l'Estat, Julián Sánchez Melgar, el fiscal de l'alt tribunal Fidel Cadena va defensar que Forn pogués sortir de la presó amb el pagament d'una quantitat per poder ser tractat de la tuberculina que té al seu organisme, encara que no ha desenvolupat la malaltia i pot haver-ne sigut portador des de fa anys. L'acusació que exerceix Vox va seguir demanant el seu manteniment a la presó, que és l'opció acordada per la Sala finalment.

En el cas de Sànchez, tant la fiscalia com Vox van sol·licitar que seguís a la presó, opció finalment acordada per la Sala d'Apel·lacions de l'alt tribunal, en la línia de totes les resolucions dictades en la causa fins ara.