Rajoy suspèn el viatge a Angola d'aquest cap de setmana per seguir la situació política catalana

El president tenia previst estar fora d'Espanya entre aquest dissabte i aquest dilluns

belgium eu summit 90543-b5f0c

belgium eu summit 90543-b5f0c / Geert Vanden Wijngaert (AP)

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

"El president no vol estar a vuit hores d'Espanya aquest cap de setmana", comenta un portaveu del Govern central a l'anunciar l'anul·lació del viatge de Mariano Rajoy Angola. El cap de l'Executiu tenia previst marxar dissabte cap al país africà per a una visita oficial que s'havia d'allargar fins dilluns, però l'ha suspès per seguir la situació política catalana.  

Rajoy s'havia de reunir amb el president del país, Joao Lourenço, i també tenia previst participar en un fòrum empresarial, reunir-se amb residents espanyols a Luanda i visitar un centre de formació regentat pels salesians. 

La notícia s'ha conegut a Brussel·les, on el president està participant en el Consell Europeu de març. La cimera ha començat a les tres de la tarda i s'allargarà fins després de la mitjanit. La vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, és l'enllaç amb Madrid i manté informat en tot moment l'equip del cap de l'Executiu desplaçat a la capital belga. 

Viatge amb la CEOE

Notícies relacionades

El vicepresident de la CEOE Joaquim Gay de Montellà també tenia previst acompanyar Rajoy a Angola. L'interès de les empreses espanyoles en aquest mercat africà es concentra en el petroli, el gas natural, les instal·lacions a terra per al tractament de la pesca, les infraestructures i el transport i distribució d'energia elèctrica.

Fonts de la Moncloa no han pogut informar sobre si s'ha buscat una nova data amb les autoritats angoleses per al viatge de Rajoy.