LA LEGISLATURA CATALANA

Domènech: "No ens ho mereixem"

El líder dels comuns demana que l'independentisme surti del "simbolisme i les mentides"

Domènech: "No ens ho mereixem"

Alejandro Garcia (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

"No ens ho mereixem", ha bramat Xavier Domènech durant el ple d'investidura de Jordi Turull. El líder de Catalunya en Comú Podem ha criticat amb duresa JxCat i ERC per estar fent un "autoboicot" a Catalunya i els ha exigit que "deixin de viure en el simbolisme i les mentides"

Els comuns no entenen que la recuperació de l'autogovern, que sempre destaquen que tant va costar de conquistar a la Transició, no hagi sigut fixada com la prioritat l'endemà de les eleccions. Que, després de tantes crítiques de les formacions independentistes a l'aplicació del 155, no s'hi hagi volgut posar fi al més aviat possible. Que es digués que Carles Puigdemont tornaria després de les eleccions i no fos cert; que el president cessat sentenciés que no es podia governar Catalunya des de la presó i després es proposés un diputat empresonat com Jordi Sànchez; o que es plantegés fer un procés constituent des de Bèlgica.  

Notícies relacionades

"En la recuperació de l'autogovern falta estratègia i sobra tàctica reactiva", ha clamat Domènech, en un to dur amb què ha reclamat "menys èpiques i més victòries de tothom". Per si algú en tenia dubtes, els ha deixat clar als independentistes que no poden comptar amb ells per a cap "martirologi" a les portes de Setmana Santa. Citant Salvador Espriu ha reconegut que "a vegades és necessari i forçós que un home se sacrifiqui per un poble, mai s'ha de sacrificar un poble per un home sol". I encara menys per un polític que, pels comuns abandera "la pitjor Convergència de les retallades, del 3%". "¿Es vota Turull o una nova èpica que porta a cops de cap contra la paret? El poble es mereix saber què esteu proposant", ha reflexionat. Per això, al final de la intervenció, ha demanat "deixar de parlar de simbolismes i lluitar per les victòries de tots". 

Tot i guardar els principals retrets per a ERC i JxCat, no han sigut les úniques dianes dels seus dards. Recuperant el fuet que va exhibir al Congrés, també ha carregat contra l'actuació "absolutament intolerable" de certs aparells de l'Estat, contra el PP, Ciutadans (pel suport a Cifuentes a Madrid i al PSOE dels ERE a Andalusia) i el PSC. Menció especial per al seu intercanvi dialèctic amb Miquel Iceta, emplaçant els socialistes a fer fora Mariano Rajoy.