COMPETICIÓ PEL VOTANT DE CENTREDRETA

Santamaría presumeix dels 240 alts càrrecs catalans que ha destituït sense pactar-los amb Cs

Recorda que només va acordar el cessament de 14 persones amb el partit taronja quan van negociar el 155

Rivera demana comptes per no haver controlat Molons, detingut pel finançament de l'1-O

zentauroepp42597392 madrid   21 03 18  sesion de control al gobierno en el congr180321100803

zentauroepp42597392 madrid 21 03 18 sesion de control al gobierno en el congr180321100803 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

La carrera entre el PP i Ciutadans per agradar al votant de centredreta ha afegit un nou episodi aquest dimecres en la sessió de control al Govern al Congrés. En el cara a cara entre Sáenz de Santamaría i Albert Rivera, la vicepresidenta ha fet gala del nombre d'alts càrrecs de la Generalitat que la Moncloa ha destituït a iniciativa pròpia i els 14 que va acordar amb el partit taronja en virtut de l'aplicació del 155. 

L'escena ha arribat quan el president de Ciutadans ha demanat a la número dos de l'Executiu que aclareixi com pot ser que Antoni Molons, exsecretari de Difusió i Atenció Ciutadana de la Generalitat, fos detingut la setmana passada per haver malversat suposadament fons públics per finançar la campanya de publicitat de l'1-O. Rivera ha recordat que la Moncloa va agafar les regnes dels comptes de la Generalitat perquè "ni un euro" anés a parar al referèndum i li ha demanat que aclareixi si el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i Mariano Rajoy "han pres el pèl" als espanyols perquè els van mentir al dir que no es dedicaria diner públic a aquesta consulta o bé han sigut els dirigents catalans els que "han pres el pèl" a Hisenda.

Notícies relacionades

Davant aquest plantejament, Santamaría ha respost que la destitució de Molons ha arribat després d'una investigació de la Guàrdia Civil i que "no ha sigut l'únic cessament". "N'hi va haver d'altres amb anterioritat: 260 cessaments en els 120 dies de durada del 155. Catorze que van ser els acordats en virtut del 155 i 240 més a compte d'aquest Govern per portar a terme la demolició de les estructures d'Estat que havia portat a terme la Generalitat", ha sostingut.

La número dos de la Moncloa també ha aprofitat per recordar que a principis de setembre Rivera no estava a favor d'aplicar l'article 155, perquè no volia que "una gestora del Govern" dirigís Catalunya. "Aquest Govern treballa per debilitar l'independentisme i fer fort el constitucionalisme (...) Mantenim la coherència. Vostè defensa una cosa, la contrària, l'extrem i l'intermedi", ha retret al polític català.