La Moncloa posa el focus en el número dos de Turull

Assenyala el poder que tindrà el futur vicepresident en cas que el polític de Junts per Catalunya sigui encausat

zentauroepp42597239 madrid   21 03 18  sesion de control al gobierno en el congr180321091936

zentauroepp42597239 madrid 21 03 18 sesion de control al gobierno en el congr180321091936 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

A la Moncloa segueixen amb atenció les deliberacions dels independentistes per proposar un nou candidat a la investidura. Aquests últims dies, el nom de Jordi Turull ha guanyat punts, però com que l'exconseller de Presidència està encausat i corre el risc de ser inhabilitat en els pròxims mesos, fonts governamentals estan molt pendents de qui serà elegit com a número dos.

Arribat el cas, aquest possible vicepresident tindrà a les seves mans convocar noves eleccions o seguir al capdavant de la Generalitat posant fre al procés o accelerant-lo, avisen aquestes fonts. 

Notícies relacionades

El president del Govern central, Mariano Rajoy, no ha volgut comentar l'opció de Turull. Al ser preguntat si espera que hi hagi Govern a Catalunya, el cap de l'Executiu ha respost: "Esperem. Com més aviat millor". "S'ha de tornar a la normalitat", ha manifestat abans d'entrar a l'hemicicle acompanyat per diversos membres del Grup Popular.

Al PP preocupa la possibilitat que Turull es converteixi en president. "Va estar amb Artur Mas, amb Carles Puigdemont i està cridat a continuar el full de ruta de l'equivocació i el fracàs", ha declarat Andrea Levy, vicesecretària d'estudis i programes del PP.