L'ENDIMONIADA INVESTIDURA

Junqueras: "És hora de formar Govern d'una vegada"

"¿Algú creu que estem més bé sense Govern i amb el PP presidint de facto la Generalitat?", es pregunta el líder d'ERC

L'exvicepresident afirma, dirigint-se a Santi Vila, que "en la vida hi ha moments per parlar i moments per callar"

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El líder d'ERCOriol Junqueras, ha instat a desbloquejar la situació política a Catalunya després de la renúncia del fins ara candidat a president, Jordi Sànchez, al seu escó al Parlament i amb l'exconseller encausat Jordi Turull com a pla c. "És hora de formar Govern d'una vegada", ha afirmat en una entrevista de TV-3 que ha contestat per escrit des de la presó d'Estremera.

"¿Algú es creu de debò que estem més bé sense Govern a Catalunya i amb el PP presidint de facto la Generalitat?", s'ha preguntat, al·ludint al 155. L'exvicepresident de la Generalitat assegura que no és hora de retrets, sinó de formar Govern.

Junqueras considera imprescindible recuperar les institucions per afrontar immediatament i amb més eines i recursos "els atacs a àmbits tan sensibles com l'escola catalana, la salut i els Mossos d'Esquadra".

Segons el seu parer, és necessari posar la institució al servei dels drets civils i polítics de la ciutadania: "Urgeix, entre altres, crear una Oficina de Defensa dels Drets Civils i Polítics davant la indefensió que pateixen els ciutadans".

Resposta a Vila

Notícies relacionades

Preguntat per les paraules de l'exconseller Santi Vila sobre que, si el líder d'ERC hagués recolzat Carles Puigdemont quan ell va voler convocar eleccions, ara no hi hauria presos, ha respost: "Suposo que deu ser fàcil oblidar que ja havien detingut els Jordis a mitjans d'octubre".

"En la vida hi ha moments per parlar i moments per callar i la grandesa d'una persona o no es valora, també, per quan sap callar", ha dit el vicepresident cessat.