ANUNCI

Serret rectifica: el candidat és Jordi Sànchez

L'exconsellera d'Agricultura anuncia que JxCat ja ha posat sobre la taula el nom de Turull i després se'n desdiu

zentauroepp40486213 catalan  government presidency councillor jordi turull speak171010135740

zentauroepp40486213 catalan government presidency councillor jordi turull speak171010135740 / IVAN ALVARADO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'exconsellera d'Agricultura fugida a Bèlgica i dirigent d'ERC, Meritxell Serret, ha contribuït aquest dimarts a la cerimònia de la confusió en què està instal·lada en l'actualitat la política catalana. En declaracions a TV-3, la republicana ha assegurat que Junts per Catalunya va posar ahir "sobre la taula el nom de Jordi Turull" com a nou candidat a la investidura davant el probable rebuig del Tribunal Suprem a deixar-lo en llibertat, però poc després se n'ha desdit.

"Ha sigut confusió meva fruit de les publicacions a la premsa. Creia que JxCat ho havia proposat formalment i per això he expressat la meva opinió sobre Jordi Turull. El candidat és el que proposa JxCat i és Jordi Sànchez", ha escrit al seu compte de Twitter l'exconsellera.

També l'ha desmentit el portaveu adjunt del grup de Carles Puigdemont, Eduard Pujol, que en declaracions als mitjans a les portes del Suprem ha negat que el nom de Turull ja estigui sobre la taula. Ha assegurat que s'han "d'avaluar tots els escenaris", però que això no significa el mateix que "posar noms sobre la taula". "Si som aquí és perquè seguim pensant que hi ha opcions perquè Sànchez pugui ser investit. Però si el jutge ho segueix posant difícil haurem de decidir què fem", ha afegit Pujol.

El grup de Carles Puigdemont té poques esperances que el Suprem aixequi la presó preventiva a Sànchez, segons van explicar ahir dilluns a EL PERIÓDICO les fonts consultades. Per tant, si finalment es compleixen els pronòstics, JxCat posaria en marxa l'alternativa de Turull. Avui, precisament, se celebra la vista d'apel·lació pel recurs presentat per l'independentista contra la decisió del jutge Pablo Llarena de mantenir-lo a la presó.

En la seva entrevista a TV-3, Serret ha alabat la "trajectòria" i la "convicció" del també exconseller de Presidència. De mateixa manera, s'ha mostrat confiada que Turull pugui "tirar endavant un Govern que faci avançar la societat catalana i permeti recuperar l'autogovern".

Pla c

Si Sànchez renunciés a ser investit, Puigdemont podria plantejar aquest pla c a mitjans d'aquesta setmana. Llavors el president del Parlament, Roger Torrent, hauria d'obrir una nova ronda de consultes amb els grups parlamentaris i, segons fonts sobiranistes, el ple d'investidura es podria celebrar la setmana que ve.

Notícies relacionades

Serret ha argumentat que l'acord entre els partits independentistes per a la investidura "està molt avançat".

També ha dit que a Ginebra (Suïssa) han mantingut contactes "rellevants" i que estan disposats a dialogar i parlar "amb tothom, fins i tot amb l'Estat espanyol".