CAUSA PER REBEL·LIÓ

El Suprem revisarà dimarts en vista la presó de Sànchez

La Sala d'Apel·lacions convoca les parts per resoldre els recursos presentats contra la negativa de Llarena a excarcerar-los

El tribunal també resoldrà el recurs de Forn contra la negativa del jutge a deixar-li en llibertat

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

La Sala d'Apel·lacions del Tribunal Suprem ha decidit celebrar dues vistes per revisar la situació de presó en què es troben l'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) Jordi Sànchez i l'exconseller d'Interior Joaquim Forn. Serà dimarts que ve, dia 20, i el tribunal ha autoritzat que tots dos assisteixin a les seves respectives vistes. No obstant, tots dos ja han presentat peticions per quedar en llibertat posteriors a aquests recursos; la de Sànchez, concretament, també va ser rebutjada pel jutge Pablo Llarena.

En aquestes vistes les acusacions i les defenses exposaran els seus arguments en contra i a favor de l'excarceració dels dos imputats per delictes de rebel·lió, sedició i malversació. Sànchez està empresonat des del 16 d'octubre, i Forn, des del 16 de novembre. A tots dos els va enviar a presó la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela, decisió que l'instructor de la causa al Suprem, Pablo Llarena, ha mantingut en diferents resolucions que ara seran revisades per la Sala Penal. 

En la primera de les vistes s'analitzarà el recurs d'apel·lació presentat per Joaquim Forn contra la interlocutòria del magistrat del 2 de febrer del 2018 en què li va denegar la llibertat al considerar que persistia risc de reiteració delictiva. La seva última petició d'excarceració encara no ha sigut resolta. Aquest mateix dilluns la fiscalia es va oposar que quedés en llibertat, a pesar que incloïa nous arguments com que era portador del bacil de la tuberculosi, el tractament de la qual, al consistir en forts fàrmacs, feia aconsellable la seva posada en llibertat.

Anterior al ple

Notícies relacionades

Mitja hora més tard, l'alt tribunal ha fixat la segona vista en la qual s'estudiarà el recurs de Sánchez contra la interlocutòria del jutge del 6 de febrer en què va rebutjar la petició de llibertat de l'expresident d'ANC.

El magistrat va tornar a denegar-li la llibertat i, fins i tot, el permís per assistir al ple d'investidura en el qual havia de ser proposat com a candidat a presidir la Generalitat el dia 9. Aquesta negativa també va ser impugnada pel número dos de Junts per Catalunya i aquest mateix dimecres la Sala d'Apel·lacions va concedir un termini de cinc dies a totes les parts perquè es pronunciessin sobre la petició d'excarceració.