Anar al contingut

FESTIVAL DE CINE

Puigdemont viatja a Ginebra diumenge per participar en un debat sobre la independència

L'expresident és el convidat d'un festival de cine sobre drets humans a la ciutat suïssa

Posa el país helvètic com a exemple per a Espanya en una entrevista

El Periódico

Puigdemont viatja a Ginebra diumenge per participar en un debat sobre la independència

JOHN THYS

L'expresident Carles Puigdemont participarà diumenge que ve en un debat sobre la independència de Catalunya en el Festival de Cine i el Fòrum Internacional sobre els Drets Humans (FIFDH) de Ginebra, segons ha anunciat aquest dimecres l'organització de l'esdeveniment.

En un comunicat, el FIFDH ha emmarcat la presència de Puigdemont a Ginebra en la projecció en la clausura del festival de cine de la pel·lícula Cataluña: España al borde de una crisis de nervios, de Sylvain Louvet, Gary Grabli i Julie Peyrard.

Després del film, que es projectarà a les 18 hores, se celebrarà el debat sobre la qüestió de l'autodeterminació a Catalunya, en què també participaran l'expresidenta de torn de Suïssa el 2011 i exministra d'Afers Exteriors de la Confederació Helvètica Micheline Calmy Rey, entre altres personalitats, que encara no han sigut anunciades per l'organització.

El FIFDH organitzarà a més una roda de premsa aprofitant la presència de Puigdemont a Ginebra, ciutat on s'ha refugiat l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel.

Segon viatge

Es tracta del segon viatge que fa l'expresident fora de territori belga -el 22 de gener va anar a Copenhaguen per participar en un col·loqui universitari- des que es va traslladar a Brussel·les per evitar l'acció de la justícia espanyola. Coincidint amb l'anunci, la Ràdio Televisió Suïssa (RTS) ha emès una entrevista amb Puigdemont en què posa el país helvètic com a exemple per a Espanya.

"Suïssa és un espai de llibertat", ha assegurat l'exmandatari català a la RTS, alhora que ha considerat que "si Espanya estigués organitzada com Suïssa, els problemes actuals de Catalunya no existirien". També ha manifestat la seva intenció de continuar vivint a Brussel·les, des d'on, ha assegurat, pot ser més "útil".