FESTIVAL DE CINE

Puigdemont viatja a Ginebra diumenge per participar en un debat sobre la independència

L'expresident és el convidat d'un festival de cine sobre drets humans a la ciutat suïssa

Posa el país helvètic com a exemple per a Espanya en una entrevista

zentauroepp42507398 catalonia s ousted regional president carles puigdemont  l  180314125414

zentauroepp42507398 catalonia s ousted regional president carles puigdemont l 180314125414 / JOHN THYS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'expresident Carles Puigdemont participarà diumenge que ve en un debat sobre la independència de Catalunya en el Festival de Cine i el Fòrum Internacional sobre els Drets Humans (FIFDH) de Ginebra, segons ha anunciat aquest dimecres l'organització de l'esdeveniment.

En un comunicat, el FIFDH ha emmarcat la presència de Puigdemont a Ginebra en la projecció en la clausura del festival de cine de la pel·lícula Cataluña: España al borde de una crisis de nervios, de Sylvain Louvet, Gary Grabli i Julie Peyrard.

Després del film, que es projectarà a les 18 hores, se celebrarà el debat sobre la qüestió de l'autodeterminació a Catalunya, en què també participaran l'expresidenta de torn de Suïssa el 2011 i exministra d'Afers Exteriors de la Confederació Helvètica Micheline Calmy Rey, entre altres personalitats, que encara no han sigut anunciades per l'organització.

El FIFDH organitzarà a més una roda de premsa aprofitant la presència de Puigdemont a Ginebra, ciutat on s'ha refugiat l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel.

Segon viatge

Notícies relacionades

Es tracta del segon viatge que fa l'expresident fora de territori belga -el 22 de gener va anar a Copenhaguen per participar en un col·loqui universitari- des que es va traslladar a Brussel·les per evitar l'acció de la justícia espanyola. Coincidint amb l'anunci, la Ràdio Televisió Suïssa (RTS) ha emès una entrevista amb Puigdemont en què posa el país helvètic com a exemple per a Espanya.

"Suïssa és un espai de llibertat", ha assegurat l'exmandatari català a la RTS, alhora que ha considerat que "si Espanya estigués organitzada com Suïssa, els problemes actuals de Catalunya no existirien". També ha manifestat la seva intenció de continuar vivint a Brussel·les, des d'on, ha assegurat, pot ser més "útil".