LA RESOLUCIÓ D'UN CONFLICTE

ERC obre expedient a Salvadó

Esquerra analitzarà si el seu comentari masclista vulnera els codis de conducta i ètic del partit

La decisió final de prendre o no mesures disciplinàries quedarà en mans de la comissió executiva

Lluís Salvadó

Lluís Salvadó

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

ERC va anunciar dilluns a la nit que obrirà un expedient informatiu a Lluís Salvadó pel comentari masclista filtrat als mitjans de comunicació en què parlava de la mida dels pits d'una dona com a atribut per seleccionar-la per a un càrrec de responsabilitat.

El partit ha decidit iniciar un expedient informatiu, en aplicació del seu codi de conducta i del seu codi ètic, per avaluar les paraules de Salvadó i determinar l'aplicació de mesures disciplinàries si cal. L'executiva nacional de la formació serà l'òrgan que prendrà -inicialment havia de ser avui- la decisió definitiva sobre les mesures a adoptar davant la polèmica generada en plena reivindicació feminista pel 8-M.

El responsable de compliment del codi de conducta del partit serà l'encarregat d'avaluar si les paraules filtrades "intencionadament pels òrgans judicials de l'Estat" poden ser objecte de sancions i mesures disciplinàries concretes i traslladarà les conclusions a l'executiva nacional, que prendrà la decisió final.

Doble desqualificació

Les paraules filtrades són, des del punt de vista d'ERC, "ofensives, masclistes, reprovables i del tot inacceptables" i, si bé es van produir "en el context d'una conversa privada i informal", "no es corresponen en cap cas" amb l'ideari i els valors de la formació. 

Notícies relacionades

Per un altre costat, ERC considera la filtració "una mostra més de la guerra bruta" que l'Estat espanyol "ha posat en marxa per intentar posar fi a les forces republicanes", un Estat al qual acusa d'utilitzar "totes les armes al seu abast" per intentar destruir les forces sobiranistes. En aquest sentit recorda l'empresonament d'Oriol Junqueras, les imputacions d'una "gran part" de la cúpula i, ara, la "filtració interessada d'una conversa privada i fora de context". Davant això, els republicans han volgut deixar clar que "aquesta guerra bruta no farà moure ni un mil·límetre" ni les conviccions ni el compromís.

30 anys de serveis

Finalment, des d'ERC es destaca que els "30 anys de serveis" a la formació i "per sobre de tot al país" de Salvadó, exnúmero dos de Junqueras a la Conselleria d'Economia, seran tinguts en compte per l'executiva nacional.