INVESTIDURA DEL PRESIDENT

Junqueras demana a la CUP que "formin part de la solució, no del problema"

El diputat anticapitalista Carles Riera diu que la proposta de JxCat i ERC està "lluny dels mínims"

1
Es llegeix en minuts

El líder d'ERC, Oriol Junqueras, empresonat a Estremera, ha demanat aquest diumenge a la CUP que "s'impliquin i formin part de la solució, no del problema". En una entrevista a El Punt Avuirecollida per Europa Press, ha reclamat a la CUP que ajudi la resta de l'independentisme, ja que creu que, "si hi són, el reforcen" i si no el debiliten.

Junqueras també ha reiterat la necessitat de sumar adeptes a l'independentisme i ha assegurat que no veu futur dins de l'Estat: "No som República però ho acabarem sent si una majoria democràtica prou sòlida ho vol. El que no veig és futur dins del Regne d'Espanya, sincerament".

Notícies relacionades

Així mateix, ha sostingut que l'independentisme ha d'aconseguir "una sòlida majoria política, transversal, que superi l'aliança conservadora que vol paralitzar tots els canvis". Preguntat per si hauria d'haver sigut ell el candidat a la Presidència de la Generalitat després de la renúncia de Carles Puigdemont, ha rebutjat opinar sobre això i ha defensat que "ERC és generosa, sempre ho ha sigut", i que la prioritat és formar Govern i no els noms.

Crítiques de la CUP

El diputat de la CUP Carles Riera ha assegurat que la proposta d'investidura de JxCat i ERC està "lluny dels mínims" que vol la formació política anticapitalista perquè segueix tenint un caràcter "nítidament autonòmic". No obstant, la CUP admet que en l'última proposta hi ha "algun progrés positiu" en el procés constituent però reclama que sigui "de veritat" i no "consultiu", perquè comprometi el Parlament.