PARLAMENT

Comín assegura que ni ell ni Puigdemont renunciaran al seu escó

El diputat d'ERC confia que la CUP faciliti la investidura de Jordi Sànchez

zentauroepp41225937 carles puigdemont i toni com n arriben al parc del cinquante180309121351

zentauroepp41225937 carles puigdemont i toni com n arriben al parc del cinquante180309121351 / BERNAT VILARO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'exconseller i diputat d'ERC Toni Comín ha assegurat aquest divendres que ni ell ni Carles Puigdemont (JxCat) pensen deixar el seu escó del Parlament per facilitar la investidura de Jordi Sànchez. Per una qüestió aritmètica, l'abstenció anunciada per la CUP impediria l'elecció de l'expresident de l'ANC, ja que Comín i Puigdemont no poden delegar el seu vot i llavors sumarien més els vots en contra que els vots a favor de Sànchez.

En una entrevista de TV-3, Comín ha explicat que "no és una opció" que ell i Puigdemont deixin l'acta de diputat per garantir la majoria independentista al Parlament. De fet, Comín confia absolutament que la CUP acabarà facilitant la investidura de Sànchez, perquè l'acord de Govern que han pactat JxCat i ERC "permetrà trobar un consens en què totes les forces se sentin còmodes".

També ha detallat que Puigdemont no pot deixar l'acta de diputat perquè a Catalunya és indispensable ser diputat per ser investit president de la Generalitat: "La seva renúncia a la presidència és provisional i està en tràmit una reforma de la llei per permetre la seva investidura al Parlament", ha dit.

Comín ha posat en valor l'estructura que es crearà a Bèlgica per internacionalitzar el procés sobiranista, amb l'objectiu de "fer entendre a Europa que el cas català és una oportunitat" també per al futur de la UE. "Hem de fer que vegin que a Espanya s'han trencat les regles de l'Estat de dret. Molts em pregunten com pot ser que Europa tingui un Estat que és gairebé com Turquia", ha explicat.

Article de Junqueras i Rovira

Notícies relacionades

Sobre la defensa de la transversalitat que han fet aquest mateix divendres el líder d'ERC, Oriol Junqueras, i el seu número dos, Marta Rovira, ha considerat que "s'ha de treballar per ampliar la base social i electoral de l'independentisme".

I per això ha exalçat que l'acord de Govern entre JxCat i ERC incorpori la celebració d'una multiconsulta com a culminació del procés constituent: "Un procés constituent del segle XXI s'ha de fer des de la base i no hi ha Tribunal Suprem que el pugui impedir".