MANIFESTACIÓ A BARCELONA

L'ANC torna aquest diumenge al carrer per exigir que s'activi la república

Alcoberro avisa que la seva reivindicació és "clara i ferma" i assegura que serà "continuada i persistent"

L'entitat recolza la candidatura de Jordi Sànchez "sempre que hi hagi consens"

jregue42315552 graf9248  barcelona  25 02 2018    el vicepresidente de la a180302140742

jregue42315552 graf9248 barcelona 25 02 2018 el vicepresidente de la a180302140742 / MARTA PEREZ

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué

L'ANC donarà aquest diumenge un nou toc d'atenció als partits independentistes. L'entitat sobiranista, amb el seu nou full de ruta en marxa, torna als carrers per exigir un acord a tres bandes que forgi un "Govern republicà" decidit a "implementar la república". "Entenem les dificultats, però el compromís que van adquirir l'han de mantenir", ha avisat el vicepresident Agustí Alcoberro aventurant un possible retrocés dels grups en els seus al·legats.

Sota el lema República ara,República ara argumenta que "hi ha més de dos milions de persones mobilitzades" per reclamar el que es va prometre en vigílies del referèndum de l'1-O i el que es va segellar en el programa amb què es van presentar les forces independentistes a les eleccions del 21-D. "Aquestes persones es mantenen fidels a aquests principis i estan convençudes que la majoria parlamentària els tirarà endavant en les pròximes setmanes", ha insistit. Per això, ha dit que la seva reivindicació és "clara i ferma" i ha assegurat que serà "continuada i persistent" en el temps.

Suport a la candidatura de Jordi Sànchez

Alcoberro ha afirmat que les negociacions entre JxCatERC i la CUP avancen en aquest sentit, i ha admès que mantenen un "contacte permanent" amb els grups, encara que reconeix que "hi ha moments de tensió i altres de més proximitat". La setmana passada, l'ANC va emetre un comunicat en què considerava que la renúncia de Carles Puigdemont "no era el que milers de catalans esperaven" i "deplorava l'espectacle de les últimes setmanes entre els partits". 

El vicepresident ha ratificat en nom de l'entitat el seu suport a la candidatura de Jordi Sànchez a la Presidència de la Generalitat, i ha incidit que "des del primer moment van ser partidaris d'aquesta fórmula" sempre que tingui "un consens suficient" i avanci en la "línia republicana". Això sí, ha rebutjat afinar més detalls sobre això i ha relegat l'acord al deure dels partits polítics. "Només volem que es posin a construir la república, que és el que ens van prometre", ha dit Alcoberro.

Notícies relacionades

També ha aprofitat l'ocasió per denunciar les "interferències de la justícia en l'acció parlamentària". "No saber si el candidat a la investidura podrà estar present en la sessió del Parlament és una prova més que tot el procediment està viciat sota la llosa d'un domini de la justícia i la policia", ha dit. 

La manifestació començarà a les 17 hores a les Drassanes i avançarà fins a les portes del Parlament. Estarà protagonitzada per persones amb causes pendents amb la justícia pel procés, a qui Alcoberro ha qualificat d'"herois anònims".