LA INVESTIDURA

La CUP rebutja ser la "joguina" de JxCat i ERC i denuncia el seu 'prèssing'

Els anticapitalistes insisteixen que la seva negativa a investir Jordi Sànchez no és una qüestió de "noms", sinó de "programes"

lpuig36159916 mayor of berga montse venturos r raises her fist as she le161104140841 / PAU BARRENA

lpuig36159916 mayor of berga montse venturos  r  raises her fist as she le161104140841
zentauroepp36157769 10 03 2016 l alcaldessa de berga  montse ventur s alcaldesa 180306145643

/

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'alcaldessa de Berga (Barcelona), Montse Venturós, de la CUP, ha advertit aquest dimarts a Junts per Catalunya (JxCat) i ERC que la formació anticapitalista no pensa ser la seva "joguina" i ha denunciat el "prèssing" sobre els cupaires des de sectors independentistes perquè investeixin Jordi Sànchez.

Els quatre diputats que la CUP té al Parlament poden ser decisius per a l'elecció de Sànchez, ja que si Carles Puigdemont i Toni Comín no aconsegueixen delegar el seu vot i no renuncien al seu escó, els vots de JxCat i ERC no superarien en nombre els de la resta de l'oposició, amb la qual cosa l'expresident de l'ANC no aconseguiria ser investit.

En declaracions a La Xarxa, Venturós ha insistit que el rebuig de la CUP a prestar els seus vots per investir Sànchez "no és una qüestió de noms", sinó "una qüestió de programa".

Si JxCat i ERC plantegen "una altra proposta" programàtica, ha dit, els òrgans corresponents i les assemblees territorials de la CUP "tornaran a discutir-la".

'PressingCUP'

Notícies relacionades

Però si es tracta d'"un Govern que ni tan sols planteja res que tingui a veure amb l'àmbit de la república o amb implementar aquesta república, lògicament no li donarem suport", ha remarcat Venturós, que en qualsevol cas ha assegurat que la CUP no proposa "anar a altres eleccions".

Venturós ha denunciat que sectors de l'independentisme estan desenterrant, sobretot a les xarxes socials, l'anomenat  "pressingCUP" per vèncer les resistències dels anticapitalistes a sumar forces amb les altres formacions sobiranistes, com ja va passar en el debat sobre els pressupostos de la Generalitat en l'anterior legislatura.