AL PARLAMENT

Cs impulsa una comissió d'investigació sobre els seguiments dels Mossos a polítics

Rivera insta el PSC, el PP i els comuns a recolzar la seva iniciativa a la Cambra catalana

El portaveu sindical de la policia catalana demanda el cos per l'espionatge

zentauroepp42412715 graf5252  madrid  05 03 2018   el presidente de ciudadanos  180305144328

zentauroepp42412715 graf5252 madrid 05 03 2018 el presidente de ciudadanos 180305144328 / Ballesteros

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ciutadans va registrar ahir al Parlament una sol·licitud de comissió d’investigació sobre els seguiments dels Mossos d’Esquadra a polítics, advocats i periodistes desvelats la setmana passada per EL PERIÓDICO, segons va anunciar el líder de la formació taronja, Albert Rivera. A més del partit taronja, el PSC va confirmar que també demanarà la comissió i el PPC sospesa fer el mateix. No obstant, per prosperar, la iniciativa s’hauria d’aprovar al ple del Parlament, on les forces independentistes tenen majoria absoluta.

En roda de premsa després de la reunió de l’executiva de Cs, Rivera, va invitar socialistes, populars i Catalunya en Comú Podem a secundar la seva petició «per investigar les responsabilitats polítiques de les escoltes il·legals per part del Govern de la Generalitat».

El mateix Rivera va ser un dels polítics objecte de l’«espionatge» dels Mossos, segons l’informe de la Policia Nacional entregat a la jutge de l’Audiència Nacional Carmen Lamela. Segons el document, la Generalitat «volia tenir perfectament controlats» un grup de contraris a la independència. «Això en democràcia és intolerable», va denunciar el president de Cs, alhora que va destacar que es tracta d’un acte il·legal perquè no hi ha competències per a això i perquè es va fer amb motivacions polítiques.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, havia avançat també aquest dissabte que el seu partit té la intenció de demanar una comissió d’investigació. «Volem aclarir si en democràcia ha passat el que mai hauria de passar», va apuntar en la seva intervenció davant el Consell Nacional del PSC. «Ens encantaria comprovar que no és veritat», va afirmar.

Una nova querella

Notícies relacionades

Per la seva part, el portaveu i secretari de comunicació del Sindicat de Policies de Catalunya (SPC), David Miquel, va presentar també ahir una querella criminal pels presumptes seguiments dels quals va ser objecte per part dels Mossos. La demanda, a la qual va tenir accés Europa Press, va dirigida contra els funcionaris de la policia autonòmica que els haurien pogut  portar a terme i elaborar els informes, així com contra els que haurien donat les ordres, pels presumptes delictes de prevaricació, malversació de cabals públics, descobriment i revelació de secrets, obstrucció a la justícia i omissió del deure de perseguir delictes.

Amb la demanda de Miquel –presentada a través de l’advocat José María Fuster-Fabra– ja són set les querelles criminals que porta aquest despatx pel presumpte espionatge dels Mossos: una del mateix advocat; una altra de l’exlíder de Societat Civil Catalana (SCC) José Ramón Bosch; una altra del secretari general de l’SPC, David José, i el seu fill menor de 15 anys; una altra de la seva exdona; una altra de la Plataforma Barcelona amb la Selecció, i la del periodista Albert Castillón.