PARLAMENT

Torrent iniciarà demà una nova ronda de contactes per a la investidura

El cop de porta de la CUP a Sànchez planteja la incògnita de si JxCat el mantindrà com a única opció

zentauroepp42213535 el president del parlament  roger torrent  a la reuni  de la180220114449

zentauroepp42213535 el president del parlament roger torrent a la reuni de la180220114449 / Nuria Julia

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué

Tot i no haver-hi cap acord forjat entre els partits independentistes, el president del Parlament, Roger Torrent, iniciarà avui la ronda de contactes que va anunciar després del pas al costat de Carles Puigdemont com a presidenciable a la Generalitat.

Torrent temptejarà amb els líders o portaveus de tots els grups la proposta d’un nou candidat a la presidència del Govern català. Després del cop de porta de la CUP a una eventual postulació de Jordi Sànchez, queda per veure si els postconvergents mantenen l’expresident de l’ANC com la seva única opció, i quina serà llavors la reacció d’ERC.

Notícies relacionades

Els republicans van sotmetre el seu aval a Sànchez a la decisió dels anticapitalistes. Van al·legar que aprovarien la seva candidatura a la presidència de la Generalitat sempre que hi hagi un pacte de Govern «a tres bandes», una cosa que segueixen negociant però que de moment els anticapitalistes rebutgen. El portaveu d’ERC, Sergi Sabrià, va amenaçar que l’exvicepresident Oriol Junqueras guarda la «legitimitat» per ser president a l’haver format part del Govern cessat, però hores després va dir que el seu nom «no és sobre la taula».

Per la seva part, els postconvergents insisteixen que el pacte amb ERC està blindat i que el seu acord fixa que serà un candidat de JxCat el que ocupi la presidència de la Generalitat després d’haver-se posicionat com a primera força en les passades eleccions del 21 de desembre.