INVESTIDURA

Pascal critica la CUP: "¿A qui més volen enviar a la paperera de la història?"

Pascal ha demanat a la CUP que donin "arguments sòlids que puguin fer entendre a la sobirania per què estan bloquejant d'aquesta forma" Sànchez

fcasals42388788 graf4556 barcelona  catalu a  4 3 2018   la coordinadora gen180304142732

fcasals42388788 graf4556 barcelona catalu a 4 3 2018 la coordinadora gen180304142732 / Andreu Dalmau

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, ha criticat la decisió de la CUP d'abstenir-seCUP  en una possible investidura del diputat de JxCat Jordi Sànchez com a president de la Generalitat, ja que els ha acusat de plantejar un bloqueig i ha fet una crida a la responsabilitat per posar-se d'acord i complir els pactes: "¿A qui més volen enviar a la paperera de la història?".

En declaracions als mitjans després del consell nacional del PDECat, Pascal ha demanat a la CUP que donin "arguments sòlids que puguin fer entendre a la sobirania per què estan bloquejant d'aquesta forma" Sànchez que, segons ella, representa la diversitat i la pluralitat del sobiranisme.

Així mateix, ha considerat que "els pactes estan per complir-se" i que estan en un moment en què la ciutadania no pot identificar les formacions polítiques com a irresponsables, i ha reivindicat que la força política que va guanyar les eleccions va ser JxCat, i per això el candidat a la presidència ha de ser d'aquest partit.

En aquest sentit, Pascal ha rebutjat proposar un candidat d'ERC i ha insistit que JxCat va guanyar les eleccions en el bloc independentista, i per tant "no hi ha dubtes que la persona que ha d'encapçalar la presidència de la Generalitat ha de ser algú d'aquesta llista".

La dirigent del PDECat s'ha mostrat activa a prendre les solucions pertinents per desbloquejar la situació, a seguir negociant a porta tancada per aconseguir un Govern estable, i ha descartat un nou escenari electoral perquè, segons ella, Catalunya no s'ho pot permetre i no veuen un altre escenari que no sigui l'acord, i per això diu que "treballaran insaciablement".

"No estem en la fase ni del postureig, ni la unilateralitat, ni la desobediència, estem en la fase de donar compliment al mandat dels ciutadans del dia 21", ha dit Pascal.

Escons

Notícies relacionades

En relació amb la possibilitat que el diputat de JxCat Carles Puigdemont i el d'ERC Toni Comín renunciïn a la seva acta de diputat, Pascal ha assegurat que aquest tema no s'ha posat a sobre de la taula al consell nacional.

"Creiem que això no és necessari perquè entenem que no hi ha motius per bloquejar la situació com ho està fent la CUP. Si en tenen deu ser perquè ells creuen que tenen dret a vetar a tothom", ha indicat la coordinadora del PDECat.