DAVANT EL JUTGE

Marta Rovira: "Puigdemont ens va dir que hi hauria desplegament de l'Exèrcit a Catalunya"

La secretària general d'ERC va assegurar davant el jutge Llarena que va ser l'expresident qui va comunicar la possible actuació

zentauroepp42200484 madrid   19 02 18    marta rovira a la salida del tribunal s180219124350

zentauroepp42200484 madrid 19 02 18 marta rovira a la salida del tribunal s180219124350

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha revelat finalment en la seva declaració al Tribunal Suprem davant el jutge Pablo Llarena qui va ser el que li va dir que hi podia haver "un escenari de violència extrema i morts als carrers". En la seva compareixença davant el jutge, va afirmar: "Jo vaig manifestar que en una reunió concreta, en una, el president Puigdemont ens va convocar i ens va dir d'unes fonts que no va concretar que estava patint per una intervenció policial més gran i un desplegament de l'Exèrcit a Catalunya".

Segons publica El Confidencial, Rovira va respondre a la fiscal Consuelo Madrigal que ella no va rebre aquesta informació des de membres del Govern. "Sempre he dit el mateix. Se'ns va comentar en una reunió que el president Puigdemont va convocar expressament amb aquest debat", va destacar en la seva declaració.

Sessió del 10 d'octubre

Sobre la sessió del Parlament del 10 d'octubreParlament del 10 d'octubre, Rovira diu que el seu grup va passar "unes dues hores d'espera de molts nervis": "S'estava anunciant per tot arreu que declararíem la independència i des del grup parlamentari nosaltres, jo concretament, no tenia cap mena d'informació de què és el que passaria en aquella sessió convocada per al dia 10 d'octubre", va destacar davant el jutge. Gairebé una hora després, Puigdemont els va exposar les seves intencions: "Volia una proclamació d'independència i immediatament deixar sense efecte la proclamació".

Notícies relacionades

Rovira també va dir que en aquell moment tenien sobre la taula dues ofertes de mediació internacional: una del Govern suís, i l'altra era d'un grup independent d'acadèmics i de persones amb un reconegut prestigi internacional, amb Kofi Annan al capdavant. "El que volien fer és intentar obrir una via de diàleg entre les dues parts, entre el Govern català i el Govern espanyol". "Al final tampoc no sé si, segons la llei del referèndum, el president Puigdemont tenia competència o no per declarar la República. A mi em sembla que segons la legalitat, com l'havíem previst, doncs no era així", va dir.

Referèndum

Rovira es va desvincular en la seva declaració de l'organització del referèndumreferèndum: "Jo era diputada al Parlament de Catalunya, jo era diputada, exercia de diputada al Parlament de Catalunya i a mi no m'incumbien les qüestions organitzatives del referèndum. A mi no m'incumbien, no em corresponia, jo era diputada. No recordo reunions en què es tractés amb mi el referèndum".