EN UNA ENTREVISTA RADIOFÒNICA AL GENER

Quan Puigdemont deia que no es pot governar "des de la presó"

El líder de Junts per Catalunya va afirmar que "no es pot ser president si un és presidiari"

L'expresident va renunciar aquest dijous a ser investit i va proposar a Sànchez, empresonat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Carles Puigdemont va assegurar el passat 19 de gener, quan encara insistia a ser investit president de la Generalitat, que no es pot governar "des de la presó". Una afirmació que xoca amb la seva proposta de proclamar candidat Jordi SànchezJordi Sànchez, pres a Soto del Real, després de renunciar, "de forma provisional", a renovar el càrrec del qual va ser cessat per l'aplicació del article 155 de la Constitució arran de l'aprovació de la declaració unilateral d'independència (DUI) al Parlament.

"Ser president és la manera de respectar les decisions de la gent que va sortir a votar. Es pot fer de president i, evidentment, no es pot ser president si un és presidiari", va declarar llavors des de Brussel·les en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', davant la incògnita del seu retorn o no a Catalunya, que comportaria la seva més que probable detenció. 

"I vostè avui em pot entrevistar amb tota tranquil·litat i tota llibertat... crec que és la tercera o la quarta entrevista que vostè i jo fem en els últims tres mesos... i a la presó vostè no em podria entrevistar", va afegir, amb el seu exvicepresident, Oriol Junqueras, a la presó d'Estremera. "Entre presidiari i president, prefereixo ser president", va sentenciar.

Preguntat sobre si creia que realment podria governar des de Bèlgica, va respondre: "Des d'on segur que no ho podria fer és des de la presó". I aquest és "l'escenari", va apuntar, que l'esperava si tornava. L'altra opció que defensava Puigdemont era exercir de cap del Govern des de l'estranger.

"Fer coses"

Notícies relacionades

"A la presó vostè no em podria entrevistar, a la presó jo no em podria dirigir a la gent, no podria escriure, no podria rebre gent, no podria fer moltes de les coses que quotidianament faig, per desgràcia... per desgràcia", va afirmar, recordant, a més, que el 155 va ser "derrotat" a les urnes el 21-D, ja que les forces independentistes van sumar majoria.

L'expresident afegia: "I, per tant, l'única forma és seguir fent-ho amb llibertat i seguretat, que és el que garanteix que les polítiques públiques, que és allò realment important, que la gent ha votat, es puguin desplegar". 

zentauroepp42336213 graf1164  gante  27 02 2018   el expresidente de la generali180227230607

zentauroepp42336213 graf1164 gante 27 02 2018 el expresidente de la generali180227230607 / Carlos Rey