LA INVESTIDURA DEL CAP DEL GOVERN

Pablo Iglesias: "Jordi Sànchez té dret a ser investit"

El líder de Podem considera que no ha perdut la capacitat legal per ser designat president

1
Es llegeix en minuts
Servimedia

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha sostingut aquest divendres que Jordi Sànchez, a qui Carles Puigdemont ha proposat com a pròxim president de la Generalitat de Catalunya, té "dret a ser investit", ja que a l'estar a la presó provisional no ha perdut la capacitat legal per ser designat per a aquest càrrec públic.

En declaracions al Congrés, Iglesias ha indicat que la possibilitat que Sánchez pugui presidir la Generalitat "és una qüestió processal", en el sentit que depèn del que decideixi el jutge Pablo Llarena, que és qui va empresonar l'expresident de l'ANC en el marc del sumari sobre el procés independentista.

El líder de la formació morada ha argumentat, respecte a l'elegibilitat de Sànchez com a president català, que "quan algú segueix tenint els seus drets polítics vigents, encara que sigui a la presó preventiva, s'ha de pensar que tindrà dret a ser investit".

Dinàmica de diàleg

Notícies relacionades

No obstant, Iglesias ha indicat que la "qüestió fonamental" no és quin candidat acabi al capdavant de l'Executiu català, sinó que es faci front a la "necessitat" que en aquesta comunitat hi hagi un Govern "que recuperi les competències de la Generalitat i que puguem avançar cap a un escenari de resolució democràtica d'un conflicte polític molt greu".

El líder de Podem ha insistit que "el més rellevant" respecte a la situació a Catalunya "no és la persona" que presideixi el Gabinet autonòmic, sinó tornar a una "dinàmica de diàleg", en referència a la crisi política en aquesta comunitat com a conseqüència del procés independentista.