REUNIÓ AMB EL MINISTERI DE L'INTERIOR

Principi d'acord per a l'equiparació salarial de policies i guàrdies civils

Un total de 140.000 agents votaran sobre l'oferta salarial que els ha fet el ministre Zoido

En tres anys, 561 euros bruts de pujada mitjana per a cada policia i 720 per a cada guàrdia civil

reunion equiparacion 2

reunion equiparacion 2

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández / Luis Rendueles

Principi d'acord entre el Ministeri de l'Interior i els seus policies i guàrdies civils en el pols per l'equiparació salarial amb les policies autonòmiques. La principal crisi que el departament del ministre Juan Ignacio Zoido ha viscut amb els seus funcionaris ja està en camí de resolució. El Govern central ha apujat notablement l'oferta, dels 807 milions d'increment salarial total de la setmana passada, fins a 1.100 milions en tres anys amb què ha acabat la negociació d'aquest dimarts a la nit. Això implica, segons un comunicat conjunt emès per sindicats i associacions, que cada guàrdia civil passaria a guanyar de mitjana 720 euros bruts més al mes el 2020, i cada policia veuria incrementat el salari, de mitjana, en 561 euros el mateix any.

Notícies relacionades

Els sindicats del Cos Nacional de Policia i les associacions de la Guàrdia Civil sotmetran l'oferta al criteri de les bases. S'han donat per fer-ho una setmana, durant la qual els vots de 77.000 guàrdies civils i 65.000 policies es convertiran en una de les claus perquè tiri endavant, o no, el projecte de Pressupostos Generals de l'Estat, ja que Ciutadans ha anunciat en repetides ocasions la seva negativa a recolzar els comptes del Govern del PP si no preveia l'equiparació dels salaris de les Forces de Seguretat estatals amb els de les policies autonòmiques. Per fer la consulta, les principals forces sindicals de la Seguretat de l'Estat habilitaran espais de votació a les seves pàgines web.

Dels 1.100 milions oferts, Interior preveu gastar-ne 500 el 2018. Els sindicats han arrencat al ministeri un blindatge per a l'oferta, hi hagi nous Pressupostos o no, així com el compromís de redacció d'una llei d'equiparació salarial entre cossos de seguretat i una auditoria externa per esbrinar l'esglaó salarial real.