PARLAMENT

ERC diu que el Rei "no serà benvingut fins que demani disculpes"

La reunió de la Mesa del Parlament constata l'acostament entre JxCat i ERC

zentauroepp42330235 mesa parlament  foto ferran sendra180227103753

zentauroepp42330235 mesa parlament foto ferran sendra180227103753 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre

La reunió de la Mesa del Parlament d'aquest dimarts ha abordat l'actitud de Roger Torrent durant la inauguració del Mobile World Congress. Ciutadans ha presentat un escrit per protestar per la seva absència en el besamans al rei Felip VI, però Esquerra ha sortit en defensa del president del Parlament. "Fins que no demani disculpes, [el Rei] no serà benvingut", ha dit el portaveu del partit, Sergi Sabrià.

Es referia, ha aclarit, al discurs que el Monarca va pronunciar el 3 d'octubre. En opinió del portaveu d'ERC, en aquesta al·locució televisada Felip VI va deixar de banda "la meitat de catalans".

Ciutadans s'ha queixat tant de la plantada de Torrent a la recepció oficial (que va compartir amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau) com del discurs del president del Parlament a l'ICAB, que va provocar la protesta de la cúpula judicial catalana.

Però ERC ha defensat sense matisos Torrent. "És normal que s'enfadin, costa molt afrontar la indignitat quan te la posen davant els ulls", ha assegurat Sabrià.

Acostament de JxCat i ERC

Notícies relacionades

En la reunió de la Mesa també s'ha constatat l'acostament entre Junts per Catalunya i ERC, que estan a punt de tancar un acord per a la nova legislatura. Els republicans votaran a favor de la proposta de resolució que va presentar JxCat per subratllar la "legitimitat" (encara que sense efectes pràctics) de Carles Puigdemont.

Sense pronunciar-se sobre la figura de Jordi Sànchez, que es perfila com el candidat a president de la Generalitat, Sabrià ha insistit que els partits treballen per tancar i presentar un acord "global" aquesta setmana.