SANTA COLOMA DE GRAMENET

Parlón recolza una moció per acostar els polítics presos a Catalunya

El PSC i Gent d'Esquerres voten a favor de la iniciativa presentada per SOM Gramenet

zentauroepp41277676 santa coloma de gramanet 11 12 2017  pol tica   elecciones a180227094642

zentauroepp41277676 santa coloma de gramanet 11 12 2017 pol tica elecciones a180227094642 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El PSC de Santa Coloma de Gramenet, liderat per l'alcaldessa Núria Parlón, ha votat a favor d'una moció per demanar l'acostament a Catalunya dels presos per causes relacionades amb el procés: Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Segons ha informat el consistori, la moció la va presentar SOM Gramenet -coalició integrada per la CUPPodem i independents-, es va votar en el ple de dilluns a la nit i va prosperar amb els vots del PSC i de Gent d'Esquerres- ICV- EUiA, mentre que Ciutadans i el PP hi van votar en contra.

Notícies relacionades

La moció també rebutja la presó preventiva dels polítics presos i exigeix la seva posada en llibertat, perquè considera que és una "desproporció" mantenir-los empresonats.

La mateixa Parlón ha explicat a Twitter el posicionament del seu partit en aquesta moció, que és el mateix que el subscrit en un manifest firmat per exdirigents d'esquerres, catedràtics i escriptors com l'exlíder socialista Raimon Obiols, l'exconseller Josep Maria Vallès o els exdiputats de CSQP Joan Coscubiela, Lluís Rabell i Gemma Lienas.