ENTREVISTA

Millo: "Tècnicament, l'1-O no hi va haver càrregues policials"

El delegat del Govern subscriu la tesi del coronel Pérez de los Cobos i de l'actual cap dels Mossos

zentauroepp40981124 graf754  barcelona  17 11 2017   el delegado del gobierno en171123104817

zentauroepp40981124 graf754 barcelona 17 11 2017 el delegado del gobierno en171123104817 / Enric Fontcuberta

1
Es llegeix en minuts

El delegat del Govern central a Catalunya, Enric Millo, ha abundat aquest dimarts en la tesi defensada pel coronel de la Guàrdia Civil que va coordinar l'operatiu policial de l'1-O, Diego Pérez de los Cobos, i l'actual cap dels Mossos, Ferran López, que l'1 d'octubre no hi va haver càrregues policials.

"Tècnicament no hi va haver càrregues, van ser accions de compliment d'una ordre judicial que consistien a desallotjar. Càrregues és quan hi ha una acció en contra d'una acció violenta", ha recalcat Millo en una entrevista a RAC-1.

El delegat del Govern ha culpat dels fets els "que van enviar" els ciutadans als col·legis electorals. "La gent anava allà com si estiguessin de festa, però allò estava prohibit per un jutge", ha considerat, al mateix temps que ha subratllat que on no hi va haver enfrontament amb la policia judicial no hi va haver conflicte. "Però la gent estava congregada per protegir els col·legis, no per votar. I això és contradir una actuació judicial", ha insistit.

Els empresonats

Notícies relacionades

Preguntat per si els empresonaments d'Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart són desproporcionats, Millo ha considerat que el debat ha de ser sobre el concepte de la presó preventiva, sobre si té sentit o no, i ha rebutjat que només es posi en qüestió en el cas dels polítics.

"Em sap greu veure Junqueras i Sànchez a la presó (...). Però les persones que en el seu moment van decidir emprendre accions sabent que podien comportar aquest desenllaç ho van fer conscientment. Jo els vaig sentir dir que si havien de passar per aquí hi passarien", ha tancat.