El PDECat i ERC demanen una comissió d'investigació sobre l'imam de Ripoll

Exigeixen conèixer la relació entre Abdelbaki Es Satti, presumpte cervell dels atemptats de Barcelona i Cambrils, i el CNI

tecnicomadrid39760101 pantallazo informativo atlas videos abdelbaki es satty

tecnicomadrid39760101 pantallazo informativo atlas videos abdelbaki es satty

1
Es llegeix en minuts

El PDECat ERC han registrat al Congrés la sol·licitud per crear una comissió d'investigació sobre l'imam de Ripoll, Abdelbaki Es Satti, presumpte cervell dels atemptats de Catalunya, i que va tenir contactes amb el CNI mentre va estar a la presó. 

La sol·licitud arriba després del rebuig de la Mesa del Congrés perquè el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, comparegui en comissió per informar sobre el paper de l'imam com a "confident del CNI". El seu director, Félix Sanz Roldán, anirà a la Cambra baixa per parlar sobre aquest assumpte el 6 de març en la comissió de secrets oficials del Congrés.

El coordinador de diputats i senadors del PDECat, Jordi Xuclà, sosté que "en una democràcia madura i d'alta exigència seria inimaginable que el Parlament no hagués rebut ni una dada d'un sagnant atemptat terrorista perpetrat fa més de sis mesos". I afegeix: "Va ser el mateix Govern el que va reconèixer al novembre vincles en el passat entre el cervell de l'atemptat i el CNI. Esperem posar-hi llum amb aquesta comissió. I no veiem cap raó per la qual cap partit s'hi pugui oposar".

Notícies relacionades

Per la seva part, el portaveu adjunt d'ERC al Congrés de Diputats, Gabriel Rufián, considera "innegociable" que s'aclareixin públicament totes les ombres que envolten el cas de l'imam de Ripoll. "La seva història i la seva reconeguda complicitat amb els serveis secrets de l'Estat és una indecència que no pot acceptar cap sistema democràtic", conclou el diputat republicà.

Entre altres coses, i tal com consta en la sol·licitud registrada, "la comissió hauria d'aclarir tota la informació sobre Abdelbaki Es Satti, la correlació d'errors en la cadena de comunicació i coordinació entre les forces policials sobre l'imam i conèixer quines mesures de control existien sobre ell i com es van gestionar".