LA INVESTIDURA DEL CAP DEL GOVERN CATALÀ

Jordi Sànchez acceptaria exercir de president des de la presó

L'advocat del diputat de JxCat diu que si Sànchez és candidat demanarà la llibertat

zentauroepp40432097 madrid 06 10 2017 politica   jordi sanchez antes de declarar171214132133

zentauroepp40432097 madrid 06 10 2017 politica jordi sanchez antes de declarar171214132133 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les negociacions entre JxCat i JxCat ERC apunten en aquests moments que intentaran investir Jordi Sànchez, en presó preventiva des de fa quatre mesos, president de la Generalitat. I el diputat de la llista de Carles Puigdemont acceptaria el càrrec fins i tot des de Soto del Real. Així ho ha assegurat a TV-3 el seu advocat, que ha avançat que, si el seu client acaba sent candidat, demanarà la llibertat per a ell i, si no l'aconsegueix, un permís penitenciari per assistir al Parlament. "Si després ha de tornar a la presó", ha matisat Jordi Pina, "exercirà com a president de la Generalitat des de la presó".

Notícies relacionades

El lletrat s'ha mostrat convençut que l'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) "pot ser el futur president de la Generalitat efectiu", a l'espera que Puigdemont faci un pas al costat i accepti una presidència simbòlica. En el cas que el Tribunal Suprem no ho permetés, ha dit, "s'hauran de veure els arguments jurídics" que impedeixen a un "ciutadà innocent" exercir el càrrec.

Crítiques a Rajoy

El lletrat també ha criticat les paraules del president del Govern, Mariano Rajoy, que va insistir aquest dissabte en la necessitat que es presenti a president un candidat "no involucrat en assumptes judicials". "Quan sento aquestes afirmacions, al final, l'única cosa que em queda és pensar que el president del Govern està imposant qui ell vol que sigui el president de la Generalitat, i a mi això em sembla intolerable", ha dit. Considera, a més, que aquestes declaracions són pròpies d'una "república bananera".