PEL SEU DISCURS DESPRÉS DE L'1-O

L'ANC declara persona non grata el Rei

L'entitat sobiranista assegura que Felip VI "no ha vingut a dialogar" sinó a "mantenir una situació injusta"

alcoberro

alcoberro

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué

Ni l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ni el president del Parlament, Roger Torrent, ni els representants convidats de la Generalitat participaran en la rebuda oficial de les autoritats que es dispensarà al Monarca aquest diumenge amb motiu dels actes d'inauguració del Mobile World Congress (MWC) a Barcelona. La plantada suma cada vegada més adeptes i, encara que sense invitació, el vicepresident de l'ANC, Agustí Alcoberro, ha celebrat la iniciativa i ha assegurat que la seva entitat ja el declara persona no grata.

Notícies relacionades

"És evident que la visita del Rei no pot ser saludada en cap cas", ha assenyalat Alcoberro, en declaracions als mitjans a l'assemblea general ordinària de l'entitat. I ha al·legat que Felip VI "no ve a dialogar o a negociar amb la societat catalana, sinó a mantenir una situació que és clarament injusta i que suposa la suspensió de l'autogovern i l'empresonament o exili del nostre Govern". "És persona no grata per a l'ANC", ha rematat.

El líder de l'entitat sobiranista ha recolzat així la iniciativa de l'alcaldessa i del president de l'hemicicle català, que han declinat assistir al besamans al Rei previ al sopar oficial al Palau de la Música per donar el tret de sortida del popular congrés que comença aquest dilluns a Barcelona. Tots dos han argumentat la seva absència amb el posicionament de Felip VI després de la celebració del referèndum, quan "no va dedicar ni una sola paraula al miler de ferits de l'1 d'octubre per l'actuació de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional", va justificar Torrent. També assenyalen que en el seu discurs del 3 d'octubre "emparava l'actuació del Govern i no apostava en cap cas per la política com a via per resoldre els conflictes polítics".