Anar al contingut

tensió política

Torrent assegura que no deixarà de denunciar la situació dels diputats "presos i exiliats"

El president del Parlament opina que el seu discurs evita "normalitzar" els fets

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha defensat el seu polèmic discurs de divendres al Col·legi d’Advocats de Barcelona (Icab) al considerar que la seva obligació és vetllar pels drets del Parlament i denunciar una "situació anòmala". "Si no ho fes", ha dit Torrent, "no estaria complint amb les funcions del meu càrrec", ha explicat el president del Parlament a Twitter i Facebook. 

El president del Parlament, Roger Torrent, denuncia que la cambra viu una situació anòmala i que continuarà defensant els drets dels 135 diputats i de les persones que els han votat: "Mai deixaré de denunciar la situació dels diputats presos i exiliats fins que estiguin a casa".

En un missatge al seu compte de Facebook, Torrent ha recordat que la llibertat d'expressió ha de ser vàlida per a "tothom", després que el seu discurs a l'Icab provoqués la protesta de diversos assistents, inclòs el president del TSJC, Jesús María Barrientos, i el fiscal en cap de Catalunya, Francisco Bañeres, i la fiscal en cap de Barcelona, Concepción Talón, que van abandonar l'acte.

"La llibertat d'expressió ha de ser vàlida per a tothom. I això inclou, evidentment, aquells que vulguin expressar el seu desacord amb les meves paraules abandonant l'acte", encara que considera bàsic el respecte institucional, ja que, segons ell, la llibertat d'expressió es defensa quan es veuen i se senten coses que no agraden. Així mateix, ha reafirmat que el sistema judicial català i espanyol és ple de bons professionals que creuen en la justícia, la democràcia i l'Estat de dret, i, precisament per això, ha demanat als professionals del món jurídic que assumeixin "la gravetat del moment" que s'està vivint.

Torrent també ha agraït als advocats la seva feina, i els ha animat a seguir defensant amb "fermesa, rigor i determinació" els drets i llibertats.