SENSE TRUCAR A LA PREMSA

Iceta assegura haver-se reunit amb familiars dels polítics presos en privat

El líder del PSC rebutja visitar Junqueras, Forn i els Jordis perquè "seria llegit com un missatge molt equívoc"

iceta

iceta

1
Es llegeix en minuts

Després de l'absència del PSC a la reunió de familiars dels polítics presos amb l'alcaldessa de BarcelonaAda Colau, i els grups municipals del PDECatERC i la CUP a l'Ajuntament de Barcelona, el líder socialista Miquel Iceta ha revelat que es va reunir amb alguns d'ells en privat per evitar l'"exhibicionisme". "He estat amb familiars dels presos però no he trucat a la premsa", ha afirmat, i ha afegit que no es va fer una foto amb ells "per respecte".

En una entrevista a RAC-1, Iceta ha reiterat que està en contra de la presó preventiva i ha dit que "li semblaria bé" que Oriol Junqueras, Joaquim Forn i els Jordis fossin traslladats a una presó catalana "perquè és una tema d'humanitat".

Notícies relacionades

Això sí, ha argumentat que el seu vot en contra al consistori de la capital catalana per a l'acostament dels presos va ser per "no deslegitimar les decisions de la justícia" i perquè no es feia "menció explícita a la separació de poders". No obstant, ha apuntat que veu "molt forçat" el delicte de rebel·lió i ha afegit que no creu "ni oportú ni necessari" visitar els presos a Estremera Soto del Real. "És una obra de misericòrdia visitar-los, però seria llegit com un missatge molt equívoc", ha opinat.  

D'altra banda, el líder socialista ha descartat que Carles Puigdemont pugui ser candidat a la Presidència de la Generalitat perquè "no es pot fer un debat si no hi és" i ha censurat que "no es poden encarregar tasques a gent que no les pot exercir", en al·lusió a la possibilitat que l'exdirigent de l'ANC i diputat de JxCat, Jordi Sànchez, sigui un candidat alternatiu. "Si primen els factors emocionals pot tenir un sentit investir una persona que està a la presó però nosaltres creiem que és un error exercir un càrrec si no es pot fer amb plenitud", ha defensat Iceta.