ENTREVISTA A 'TRIBUNA DE GINEBRA'

Anna Gabriel veu "molt greu" l'ordre de detenció nacional dictada contra ella

L'exdiputada de la CUP assegura que "seguirà lluitant per la independència de Catalunya" des de Suïssa

jcarbo36622078 anna gabriel180219123703

jcarbo36622078 anna gabriel180219123703 / JULIO CARBO

1
Es llegeix en minuts

L'exdiputada de la CUP Anna Gabriel ha criticat aquest dijous la decisió del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena de dictar una ordre de detenció nacional contra ella i ha assenyalat que és "molt greu". En una entrevista al diari Tribuna de Ginebra, manté que no l'alleuja "en absolut" que no s'hagi cursat una ordre de detenció internacional, que podria acabar amb la seva extradició.   

"No he fet res contra la llei. He defensat el referèndum sobre la independència, efectivament, en intervencions parlamentàries o en entrevistes, però mai he recorregut a la violència", ha reiterat Gabriel, que no desisteix dels seus postulats: "Seguiré lluitant per la independència de Catalunya i pels drets humans en general", ha insistit des de la capital suïssa, i ha afegit que "el que canvia és que sap que ja no podrà tornar".

Notícies relacionades

Sobre la possibilitat que demani asil a Suïssa, Gabriel ha dit que està "atenta als moviments de l'Estat espanyol", però que si "la persecució política s'intensifica tindran (ella i el seu advocat) encara més raons vàlides per sol·licitar l'asil".

També ha explicat que ha elegit Ginebra com a refugi pel "valor simbòlic de la Ginebra internacional", ja que acull la seu europea de l'ONU i de diverses altres organitzacions internacionals i ONG especialitzades en Drets Humans. "Suïssa, a més, és un país on els meus drets fonamentals són protegits millor", ha tancat.