"RISC MOLT CLAR D'INADMISSIÓ"

L'advocat suís d'Anna Gabriel assegura que "la seva extradició és impossible"

Olivier Peter assenyala que el Tribunal Suprem veu "un risc molt clar de tenir una inadmissió" per part de Suïssa

zentauroepp42164388 imagen de v deo de olivier peter  conferencia sobre el refer180217231508

zentauroepp42164388 imagen de v deo de olivier peter conferencia sobre el refer180217231508

1
Es llegeix en minuts

L'advocat suís de l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel, Olivier Peter, ha defensat aquest dijous que la negativa del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena de demanar la seva extradició es deu "al risc molt clar de tenir una inadmissió" per part de les autoritats suïsses. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha recordat que un portaveu de l'Oficina Federal de Justícia del país helvètic va declarar a un diari suís que rebutja per ara procedir amb l'extradició de Gabriel a l'entendre que se li atribueix un "delicte polític".

"Pels delictes imputats i per la voluntat política darrere de la persecució, la seva extradició és impossible i hauria de ser inadmesa", ha plantejat Peter, que ha recordat que, com a ciutadana de la Unió Europea, l'exportaveu parlamentària té llibertat de moviment i capacitat de treballar a Suïssa.

Dard a Catalá

Notícies relacionades

Després que el titular de Justícia espanyol, Rafael Catalá, digués que no veu motius perquè Suïssa denegui extradir Gabriel, Peter ha qüestionat que el ministre hagi llegit l'article 3 del Conveni d'Extradició, "que diu clarament que per un delicte de rebel·lió no hi ha extradició", ha recordat. I ha relatat que el delicte de rebel·lió només és aplicable a Suïssa "si existeix un acte de violència i una insurrecció armada", per la qual cosa ha rebutjat que sigui el cas de la seva clienta.

També ha explicat que ha traslladat formalment a la justícia suïssa que Gabriel, a Ginebra des de fa uns dies, s'enfronta a una "vulneració clara de l'exigència d'un judici just en el procediment espanyol", però que no demanaran asil si no hi ha petició d'extradició.