SESSIÓ DE CONTROL

Rajoy es limita a assenyalar que la seva "intenció" és "presentar" els Pressupostos

"Estem treballant per aconseguir els suports", explica el President

Iglesias acusa al Govern de ser "il·legal" al no sotmetre a debat els comptes públics

undefined42236549 madrid 21 02 2018 pleno del congreso  sesi n de control al g180221104524

undefined42236549 madrid 21 02 2018 pleno del congreso sesi n de control al g180221104524 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Mariano Rajoy ha assenyalat aquest dimecres que vol que aquest any tingui els seus propis comptes públics. Davant els recents avisos del Govern que contempla prorrogar els actuals Pressupostos Generals de l'Estat fins i tot fins al 2020, sense que això impliqui avançar les eleccions generals, el cap de l'Executiu ha dit al Congrés: “La meva intenció és presentar el projecte a temps, per tenir-los aprovats a finals de juny, igual que l'any passat”.

Però el líder del PP, que no té majoria a la Cambra baixa, no ha anunciat com pensa aprovar-los, amb quins socis, després que el PNB, que va aprovar amb Ciutadans els comptes anteriors, demani aixecar l'article 155 de la Constitució a Catalunya per asseure's a negociar. Rajoy s'ha limitat a recordar que el sostre de despesa, antesala dels Pressupostos, ja està aprovat. “Estem treballant per aconseguir els suports. Si vostè s'hi vol sumar...”, li ha dit a Pablo Iglesias.

Notícies relacionades

El líder de Podem ha acusat el Govern de caure en la “il·legalitat” al no presentar un projecte que pugui debatre el Congrés. “La Constitució diu que els Pressupostos s'han de sotmetre a debat, preveu que es poden prorrogar, però és una obligació constitucional sotmetre a debat els Pressupostos al Congrés. Sospito que es volen escaquejar. Això implica dues coses: que el Govern no compleix la Constitució, que és un Govern il·legal, i que no s'atreveixen a tenir una discussió sobre els seus resultats econòmics”, ha dit Iglesias, recordant els múltiples escàndols de corrupció que esquitxen el PP. “Algú que s'ha finançat il·legalment no hauria de posar mai la mà sobre els comptes dels espanyols, però si les posa, almenys vingui a donar la cara al Congrés”, ha conclòs.